Toate prajiturile mele...inclusiv torturi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Toate prajiturile mele...inclusiv torturi

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 09:11

Daca nu se va supara nimeni aici voi posta toate dulciurile mele .
Si incep cu TARTE
Tarta cu crema de capsuni si piersici din compot.
Blat din aluat frantuzesc .Crema :

500 ml lapte rece
3 linguri rase de amidon alimentar
3 linguri faina
6 linguri de zahar
vanilie
sau rom dupa preferinta
3 oua
3 linguri de unt
Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.

Se decoreaza dupa preferinte.
Fişiere ataşate
DSC00103.jpg
DSC00103.jpg (49.74 KiB) Vizualizat de 31155 ori
DSC00102modificata.jpg
DSC00102modificata.jpg (50.3 KiB) Vizualizat de 31155 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 09:15

Tarta cu crema de vanilie si fructe
Blat de pandispan ( reteta o gasiti la tortul Barbie)
Crema de vanilie
Fructe dupa preferinte.
Gelatina Tortenguss pentru decorarea prajiturilor

Peste blatul de pandispan se aseaza fructele in ordinea dorita si se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic.Se toarna peste tarta si se da la rece.
Fişiere ataşate
tarta2modificata.jpg
tarta2modificata.jpg (78.68 KiB) Vizualizat de 31154 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 09:23

Alta tarta cu fructe.
Eu de obicei folosesc acelasi tip de blat sau de crema.In cazul in care schimb reteta voi posta modificarea aferenta.
Blat de pandispan
Crema de vanilie
fructe
gelatina ptr tort
Se taie blatul pe din doua.Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.
Fişiere ataşate
post-28549-1143330080_thumb.jpg
Sectiune
post-28549-1143330080_thumb.jpg (24.64 KiB) Vizualizat de 31152 ori
post-28549-1143329789_thumb.jpg
O bucata pentru oi
post-28549-1143329789_thumb.jpg (28.63 KiB) Vizualizat de 31152 ori
post-28549-1143329545_thumb.jpg
post-28549-1143329545_thumb.jpg (31.41 KiB) Vizualizat de 31152 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 09:36

Cheesecake
Blat: 1 pachet biscuiti digestivi, 125 gr unt
Se dau biscuitii prin masina de tocat sau la robot pana se piseaza de tot.Se amesteca cu untul moale si se tapeteaza o forma de copt ( cratita, forma de copt captusita in prealabil cu hartie de copt).Se toarna compozitia de branza care este urmatoarea: 1kg branza moale sau branza framantata ...8 oua si 1 cana zahar.Se amesteca toate ingredientele intr-un castron . Se poate adauga esente de care doriti: portocala, vanilie...coaja de citrice.Asta in functie de gustul cheesecake-ului.Am dat la cuptor la foc mediu ..gas nr 3 ( 175) si am lasat cam 1 ora.Acum vedeti si voi in functie de cuptorul fiecaruia. Cand a fost gata am scos pe un cheesecake-ul pe un gratar de bucatarie si am decorat cu felii de portocala .Deasupra am turnat gelatina speciala ptr tort pentru a tine fructele legate.Am ornat cu inimioare de jeleu.
Fişiere ataşate
post-28549-1138033932_thumb.jpg
Dupa ornare
post-28549-1138033932_thumb.jpg (28.44 KiB) Vizualizat de 31148 ori
post-28549-1138034311_thumb.jpg
Inainte de a orna cu jeleu
post-28549-1138034311_thumb.jpg (28.96 KiB) Vizualizat de 31148 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 09:47

Triunghiuri din aluat frantuzesc
Pe triunghiul de deasupra am pus inainte de a-l baga la cuptor alune macinate.
Crema este de vanilie.O puteti face pe cea de la triunghiurile cu alune sau pe cea de la tarte.Este o diferenta mica intre ele si anume: am marit putin cantitatea de lapte..am mai adaugat un ou si inca putin unt.
Fişiere ataşate
DSC00409.jpg
DSC00409.jpg (53.99 KiB) Vizualizat de 31144 ori
DSC00410modificat.jpg
DSC00410modificat.jpg (56 KiB) Vizualizat de 31144 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 10:01

Prajitura cu crema de vanilie si gem de capsuni.
Blat de pandispan
Crema de vanilie
Gem de capsuni
Sirop de capsuni (1 cana de apa, 1/2 cana zahar, esenta capsuni)

Blatul se taie pe 3 nivele. Se insiropeaza primul blat.Se aseaza crema de vanilie si se continua tot asa pana se termina blaturile. Eu nu stiu dece am acoperit si partea de sus cu crema :badday: ...cred ca vroiam sa pun ceva fructe sau mai stiu eu ce voiam sa fac atunci? :vis:
Cert e ca m-am trezit ca nu am ce pune si mi se parea aiurea sa ramana asa ca mi-a venit ideea salvatoare si ... :idea: trink! rastorn prajitura intr-o tava asemanatoare cu gura in jos si partea care era inainte cu crema a ajuns jos.Am uns cu gem de capsuni incalzit pe foc mic si am acoperit toata suprafata prajiturii.
Fişiere ataşate
DSC00398.jpg
mai de aproape
DSC00398.jpg (53.14 KiB) Vizualizat de 31141 ori
DSC00399.jpg
DSC00399.jpg (54.43 KiB) Vizualizat de 31141 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 10:09

Eclere
Aluat:250 de ml de apa,100 de grame de unt ,150 de grame de faina si 4 oua.Am pus apa pe foc cu untul .Cand s-a fiert am adaugat faina in ploaie si am dat la o parte amestecand continuu pana cand am obtinut o compozitie potrivit de groasa.Am mai pus pe foc mic pentru cateva minute dar cu grija sa nu se lipeasca aluatul de cratita. Am dat la o parte si am rasturnat intr-un castron de plastic .Am lasat sa se raceasca putin dupa care am adaugat ouale unul cate unul. Dupa aceea se aseaza gramajoare micute cu spritul de ornat sau cu lingurita.Se pot face si eclere lungi dupa preferinta.Se coc la 200 C ..gas nr 6 timp de 40 min.
ATENTIE!!!!NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI CEL PUTIN TIMP DE 20 MINUTE.ALTFEL SE VOR LASA SAU NU VOR CRESTE DELOC.
Se umplu cu crema de vanilie sau ciocolata.
Fişiere ataşate
post-28549-1144187567.jpg
post-28549-1144187567.jpg (22.02 KiB) Vizualizat de 31140 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 10:13

Tort Black Forest
Fişiere ataşate
DSC00468a.jpg
DSC00468a.jpg (92.24 KiB) Vizualizat de 31139 ori
DSC00473a.jpg
DSC00473a.jpg (87.98 KiB) Vizualizat de 31139 ori
DSC00474a.jpg
DSC00474a.jpg (91.76 KiB) Vizualizat de 31139 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 10:16

Tortul de 1 an al siteului"RETETE CULINARE" si daca ma supar mai fac inca vre-o cateva pana la data inchiderii :clipocit: :flower: :party:
Da sa nu ma :bum: .... va :rugaciune: din suflet :love:
Fişiere ataşate
DSC00494.jpg
DSC00494.jpg (38.4 KiB) Vizualizat de 31138 ori
DSC00495.jpg
DSC00495.jpg (70.76 KiB) Vizualizat de 31138 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 19/07/2006 10:18

Tortul de ziua soacrei ..zi de nastere
kiss for you


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori