Sirop de Soc Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sirop de Soc Pentru Iarna

Ingrediente

  • -45 - 55 flori de soc (mari cat palma)
  • -2 kg zahar
  • -2 l apa
  • -zeama de la 4 lamai
  • - coaja de la 2 lamai (doar partea galbena)

Mod de preparare

Alegeti ca toate inflorescentele florilor de soc folosite sa fie frumoase si sanatoase. Scurtati cat puteti de mult coditele, astfel incat sa ramaneti, pe cat posibil, doar cu inflorescentele. Spalati florile de soc prin scufundare in apa rece, scuturati-le usor si lasati-le rasfirate pe un prosop, sa se scurga bine.

Puneti zaharul si apa intr-un vas mai mare, transferati pe flacara mica si lasati pe foc pana ce zaharul este complet topit, amestecand continuu (amestecul trebuie doar incalzit; nu este necesar sa fiarba). Dati deoparte.

Desprindeti coaja de la 2 lamai, doar partea galbena, folosind un cutit spacial (cel de decojit legume). Incercati sa nu taiati si din pielita alba a fructului, care este amaruie. Daca din greseala, taiati si din partea alba, indepartati-o de pe fasie cu ajutorul unui cutit cu lama mica.

* Daca va place ca gustul de coaja de lamaie sa fie mai pronuntat, puneti coaja de la toate lamaile.

Puneti florile de soc scurse in siropul doar caldut impreuna cu coaja si sucul de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn si lasati apoi sa se raceasca de tot.

Dati vasul acoperit la frigider pentru cca 4 zile pentru ca macerarea sa se faca la rece, iar aroma florilor sa se transfere in intregime siropului.

Filtrati lichidul trecand amestecul prin tifon dublu.

Imbuteliati siropul in sticle cu dop (care inchid bine) si etichetati.

Dati la camara, in loc racoros si intunecos.

Serviti diluat cu apa plata / minerala. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata.
Se pastreaza foarte bine pana la 2 ani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Inghetata cu Branza si Capsuni
2
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Placinta cu iaurt
5
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Parteneri
Pasta al limone
Bucataras.RO

Pasta al limone

Pasta al limone
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!