Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate), apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui cam 5 cm, deasupra lor. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade bine si se leaga siropul bine.
Se curata kiwi de coaja, apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul, apoi se dau in clocote domoale, pana se topeste zaharul si se leaga si scade bine siropul.
Se scurge siropul gros si fierbinte de la gutuile fierte, fructele le pastram pentru prajituri.
Turnam kiwi in borcane si peste ele turnam siropul gros de la gutui, sau mai bine zis pelteaua. Se strang bine capacele. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca bine, apoi le depozitam la rece.
Cand se raceste bine, pelteaua gutuilor se va intari si vom obtine un delicios jeleu colorat si gustos care poate decora prajiturile, facem creme delicioase si colorate sau se consuma rece, ca si dulceata.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii