Kiwi in peltea de gutui

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Kiwi in peltea de gutui

Ingrediente

  • 2 borcane de 800 ml
  • 2-3 gutui potrivit de mari
  • 750 g zahar
  • 1 kg kiwi potrivit de coapte (nu foarte moi)

Mod de preparare

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate), apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui cam 5 cm, deasupra lor. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade bine si se leaga siropul bine.

Se curata kiwi de coaja, apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul, apoi se dau in clocote domoale, pana se topeste zaharul si se leaga si scade bine siropul.

Se scurge siropul gros si fierbinte de la gutuile fierte, fructele le pastram pentru prajituri.

Turnam kiwi in borcane si peste ele turnam siropul gros de la gutui, sau mai bine zis pelteaua. Se strang bine capacele. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca bine, apoi le depozitam la rece.

Cand se raceste bine, pelteaua gutuilor se va intari si vom obtine un delicios jeleu colorat si gustos care poate decora prajiturile, facem creme delicioase si colorate sau se consuma rece, ca si dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac trandafir cu mere si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html Am...

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola