Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Ingrediente

  • 800-850 g faina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura gris
  • 100 g pepite ciocolata
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina cernuta o punem intr-un vas incapator si formam o gropita in mijloc, in care asezam drojdia maruntita.
Peste aceasta, turnam apa calduta si amestecam putin, apoi lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Dupa aceea, adaugam doua oua batute, uleiul, 150 g zahar, aromele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor lipicios. Daca mai e nevoie, adaugam putina faina, dar nu in exces, pentru a nu-i afecta pufosenia.
Acoperim vasul cu un servet si lasam aluatul la dospit 60-90 minute, la loc cald.
Pentru umplutura, amestecam intr-un vas branza, doua oua batute, restul de 100 g zahar, grisul si pepitele de ciocolata.
Dupa ce a crescut frumos, rupem bucati de aluat si pe blatul bine infainat intindem foi dreptunghiulare de 0,5 cm grosime.
Pentru poale-n brau, taiem patrate, asezam umplutura in mijloc si o invelim cu fiecare colt, in sensul acelor de ceasornic sau impachetam aluatul ca si cum am forma un plic.
Pentru colacei, impartim imaginar fiecare bucata de aluat in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii, rulam din nou si unim capetele sulului obtinut.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt colaceii si poalele si mai lasam la crescut 20 minute, dupa care ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Calde, se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala