Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Ingrediente

  • 800-850 g faina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura gris
  • 100 g pepite ciocolata
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina cernuta o punem intr-un vas incapator si formam o gropita in mijloc, in care asezam drojdia maruntita.
Peste aceasta, turnam apa calduta si amestecam putin, apoi lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Dupa aceea, adaugam doua oua batute, uleiul, 150 g zahar, aromele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor lipicios. Daca mai e nevoie, adaugam putina faina, dar nu in exces, pentru a nu-i afecta pufosenia.
Acoperim vasul cu un servet si lasam aluatul la dospit 60-90 minute, la loc cald.
Pentru umplutura, amestecam intr-un vas branza, doua oua batute, restul de 100 g zahar, grisul si pepitele de ciocolata.
Dupa ce a crescut frumos, rupem bucati de aluat si pe blatul bine infainat intindem foi dreptunghiulare de 0,5 cm grosime.
Pentru poale-n brau, taiem patrate, asezam umplutura in mijloc si o invelim cu fiecare colt, in sensul acelor de ceasornic sau impachetam aluatul ca si cum am forma un plic.
Pentru colacei, impartim imaginar fiecare bucata de aluat in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii, rulam din nou si unim capetele sulului obtinut.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt colaceii si poalele si mai lasam la crescut 20 minute, dupa care ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Calde, se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa