Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Ingrediente

  • 800-850 g faina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura gris
  • 100 g pepite ciocolata
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina cernuta o punem intr-un vas incapator si formam o gropita in mijloc, in care asezam drojdia maruntita.
Peste aceasta, turnam apa calduta si amestecam putin, apoi lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Dupa aceea, adaugam doua oua batute, uleiul, 150 g zahar, aromele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor lipicios. Daca mai e nevoie, adaugam putina faina, dar nu in exces, pentru a nu-i afecta pufosenia.
Acoperim vasul cu un servet si lasam aluatul la dospit 60-90 minute, la loc cald.
Pentru umplutura, amestecam intr-un vas branza, doua oua batute, restul de 100 g zahar, grisul si pepitele de ciocolata.
Dupa ce a crescut frumos, rupem bucati de aluat si pe blatul bine infainat intindem foi dreptunghiulare de 0,5 cm grosime.
Pentru poale-n brau, taiem patrate, asezam umplutura in mijloc si o invelim cu fiecare colt, in sensul acelor de ceasornic sau impachetam aluatul ca si cum am forma un plic.
Pentru colacei, impartim imaginar fiecare bucata de aluat in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii, rulam din nou si unim capetele sulului obtinut.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt colaceii si poalele si mai lasam la crescut 20 minute, dupa care ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Calde, se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Fasole pastai cu rosii, la borcan
5
Conserve, muraturi

Fasole pastai cu rosii, la borcan

Fasole pastai cu rosii, la borcan
Parteneri
Prajitura bicolora in forma de peste
Bucataras.RO

Prajitura bicolora in forma de peste

Este o prajitura  foarte simpla de facut si de mare efect,  copiilor le va place foarte mult. Am folosit aceeasi...

Prajitura bicolora in forma de peste
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia