Fasole cu ciolan afumat

Postat pe: 11-02-2019
(0)

Ingrediente

fasole albă boabe uscată cu bobul mare cca. 500 g,
ciolan afumat  fără os cca. 500 g,
morcov 2 bucăți,
țelină cca. 100 g,
păstârnac 1 bucată mica,
pătrunjel rădăcină 1 bucată,
ceapă galbenă 1 bucată,
sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
piper macinat proaspat,
foi de dafin uscate,
boia de ardei dulce 2 linguri,
leuștean proaspăt 1 legătură,
frunze de țelină 2 bucăți,
pastă de roșii cca. 100 ml.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede.
De această dată am testat aparatul CrockPot-ul, adică l-am pus la muncă pe Alin, pentru a fierbe fasolea.
Se conectează la sursa de curent, în vasul aparatului, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, ciolanul tăiat bucățele, legumele curățate și mărunțite, adaugâdu-se cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 150 de minute.
Se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la gătit lent 30 min.
Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole cu ciolan afumat