Trubochki - Cornulete Rusesti

Complexitate
redusa
Trubochki - Cornulete Rusesti

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -150 g nuca tocata grosier Atentie! Nu macinati nucile!
  • -3-4 plicuri de zahar vanilat
  • Aluat:
  • -250 g unt rece
  • -400 g de faina
  • -250 g smantana rece
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati intr-un castron nucile tocate grosier (obligatoriu!) cu zaharul vanilat. Dati deoparte.

Aluat
Combinati untul taiat cubulete cu faina cernuta.
Adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen si neted.
Adunati sub forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Impartiti aluatul in mai multe bucati.
Intindeti pe rand cate o parte, intr-o foaie rotunda cu o grosime de cca 3 mm, pastrand restul aluatului in frigider.

Taiati foaia de aluat in 8 si puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecarui triunghiului.
Rulati de la baza spre varf.
Transferati cornuletele usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti la rece tava cu cornuletele pentru cca 30 min.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce aluatul este facut si cornuletele incep doar putin sa se aureasca.

* Daca sunt nefacute, mai lasati cornuletele in cuptor, dar micsorati temperatura la 180 grade.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Procedati identic cu restul aluatului.

Serviti pudrate cu zahar praf vanilat.
-Aluatul se lucreaza cu multa usurinta, iar cand este copt devine un aluat foietat.
-Aluatul crud poate fi pastrata la congelator pana la 3 luni.
-Cornuletele formate pot fi pastrate in frigider pentru 2 zile, apoi pot fi coapte.
-Cornuletele se pot pastra pana la 1 saptamana in cutii de tabla cu capac, timp in care raman la fel de fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura