Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa verde si apoi coapte pana devin aurii si aromate, oferind o combinatie delicioasa de gusturi și texturi.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau;
  • -100 ml.ulei pentru aluat+200 ml.ulei pentru prajit;
  • -1 praf de sare;
  • -300 ml.apa;
  • -25 gr.drojdie;
  • -4 legaturi ceapa verde.

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas.

Se pune intr-un bol drojdia,putina sare si cam 100 ml.apa calduta ca apa de vara.Se omogenizeaza drojdia si se toarna peste faina de grau.

Se framanta un aluat nu prea tare nu prea moale,adaugand apa putin cate putin.Mai spre final se adauga cateva linguri de ulei si se continua framantarea aluatului pana cand se dezlipeste usor de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pret de vreo 10 minute dupa care se poate folosi.

Se toaca ceapa marunt.

Se imparte aluatul in doua parti egale.Dintr-o bucata de aluat se rup bucatele mici de aluat,se ung cu ulei si se intind pe masa de lucru cu ajutorul mainilor,dupa care se pun una peste alta si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie cat se poate de mult.Se taie in patru bucati egale.La fel se va face si cu cealalta bucata de aluat.Peste fiecare bucatica se pune ceapa tocata,se aduna marginile si cu ajutorul sucitorului se face o turta care se prajeste in ulei incins.Din intreaga cantitate de aluat ies 8 turtite.

Daca v-a placut reteta noastra de turte cu ceapa verde, va sugeram sa incercati si altele, de exemplu reteta de turte coapte cu branza de capra sarata, cele de turte coapte cu ceapa prajita si turte din cartofi sau de turte cu dovleac

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Reteta de tarta cu lamaie
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu lamaie

Am vazut aceasta tarta la Miha, doar ca eu am adaugat si niste almette in crema, n-am avut decat doua lime mai maricele ( in...

Reteta de tarta cu lamaie
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola