Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa verde si apoi coapte pana devin aurii si aromate, oferind o combinatie delicioasa de gusturi și texturi.
Se pune faina de grau intr-un vas.
Se pune intr-un bol drojdia,putina sare si cam 100 ml.apa calduta ca apa de vara.Se omogenizeaza drojdia si se toarna peste faina de grau.
Se framanta un aluat nu prea tare nu prea moale,adaugand apa putin cate putin.Mai spre final se adauga cateva linguri de ulei si se continua framantarea aluatului pana cand se dezlipeste usor de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pret de vreo 10 minute dupa care se poate folosi.
Se toaca ceapa marunt.
Se imparte aluatul in doua parti egale.Dintr-o bucata de aluat se rup bucatele mici de aluat,se ung cu ulei si se intind pe masa de lucru cu ajutorul mainilor,dupa care se pun una peste alta si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie cat se poate de mult.Se taie in patru bucati egale.La fel se va face si cu cealalta bucata de aluat.Peste fiecare bucatica se pune ceapa tocata,se aduna marginile si cu ajutorul sucitorului se face o turta care se prajeste in ulei incins.Din intreaga cantitate de aluat ies 8 turtite.
Daca v-a placut reteta noastra de turte cu ceapa verde, va sugeram sa incercati si altele, de exemplu reteta de turte coapte cu branza de capra sarata, cele de turte coapte cu ceapa prajita si turte din cartofi sau de turte cu dovleac
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii