Turte coapte cu ceapa prajita - reteta de post

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Turte coapte cu ceapa prajita - reteta de post

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • -1 cub drojdie
  • -100 ml ulei
  • -1/2 lingurita sare
  • -2 legaturi ceapa verde

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas, peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina sare si apa calduta, se adauga ceapa prajita si se framanta un aluat suficient de tare, dupa care se lasa la dospit pentru cel putin o ora. Se pune o tigaie de tuci sau o tabla foarte groasa pe foc, la incalzit; se imparte aluatul in 10 bucati si se intind cu sucitorul foi rotunde care se vor coace, la foc domol. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca