Briose cu gem de gutui si frisca

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
ridicata
Briose cu gem de gutui si frisca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 briose:
  • -250 gr.faina de grau;
  • -3 linguri mari cu gem de gutui;
  • -3 linguri zahar;
  • -100 ml.ulei;
  • -100 ml.lapte dulce;
  • -4 oua de rata;
  • -1 plic praf de copt;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -300 gr.smantana cu grasime 30%;
  • -ornamente;
  • -2 linguri de zahar.

Mod de preparare

Se adauga zahar peste smantana si se mixeaza pana se obtine o frisca de o consistenta dorita,dupa care se pune la frigider pana la folosire.

Mod de preparare pentru briose:

-Se pun la robot ouale,zaharul,uleiul,laptele dulce si se mixeaza pret de cateva minute la viteza mare,in cazul meu la viteza 7,cea mai mare,dupa care se reduce viteza,la mine la viteza 2 si se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,sare,zahar vanilat si se mixeaza pana la incorporare completa.La final se adauga gemul de gutui si se mai mixeaza putin,sa zicem 30 secunde,dupa care se opreste robotul.

-Se pun baking cups(cupe de hartie) in formele de briose,se ia cu o lingura compozitie si cu o alta lingura se pune aluatul in cupe,dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 20-25 minute la foc potrivit,aste depinde de cuptorul fiecaruia.Cand sunt gata se orneaza cu frisca si ornamente.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia