Briose cu gem de gutui si frisca

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
ridicata
Briose cu gem de gutui si frisca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 briose:
  • -250 gr.faina de grau;
  • -3 linguri mari cu gem de gutui;
  • -3 linguri zahar;
  • -100 ml.ulei;
  • -100 ml.lapte dulce;
  • -4 oua de rata;
  • -1 plic praf de copt;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -300 gr.smantana cu grasime 30%;
  • -ornamente;
  • -2 linguri de zahar.

Mod de preparare

Se adauga zahar peste smantana si se mixeaza pana se obtine o frisca de o consistenta dorita,dupa care se pune la frigider pana la folosire.

Mod de preparare pentru briose:

-Se pun la robot ouale,zaharul,uleiul,laptele dulce si se mixeaza pret de cateva minute la viteza mare,in cazul meu la viteza 7,cea mai mare,dupa care se reduce viteza,la mine la viteza 2 si se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,sare,zahar vanilat si se mixeaza pana la incorporare completa.La final se adauga gemul de gutui si se mai mixeaza putin,sa zicem 30 secunde,dupa care se opreste robotul.

-Se pun baking cups(cupe de hartie) in formele de briose,se ia cu o lingura compozitie si cu o alta lingura se pune aluatul in cupe,dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 20-25 minute la foc potrivit,aste depinde de cuptorul fiecaruia.Cand sunt gata se orneaza cu frisca si ornamente.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Tort cu vin rosu si crema de capsune
Bucataras.RO

Tort cu vin rosu si crema de capsune

Poate suna ciudat, insa e o combinatie foarte gustoasa. Parol!

Tort cu vin rosu si crema de capsune
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia