Steluta cu urda de capra

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Steluta cu urda de capra

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau;
  • - 1 ou;
  • -25 gr.drojdie;
  • -100 ml.ulei;
  • -300 ml.zer de vaca;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 linguri zahar brun;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.urda de capra;
  • -4 oua;
  • -4 linguri zahar brun;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -100 gr.stafide aurii;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou;
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:

-Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune oul,zaharul vanilat.

-Intr-un bol se pune drojdia,sare,zahar brun,100 ml.zer caldut,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,adaugand zer caldut.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas si devine elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.

-Se rastoarna aluatul pe masa de lucru peste faina presurata si se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,nu este necesar sa fie chiar egale.

Mod de preparare pentru umpulutura:

-Se pune intr-un bol,urda de capra,ouale,zaharul,zaharul vanilat,stafidele,praful de sare si se omogenizeaza.

Mod de pregatire a copturii:

-Se pune hartie de copt in tava de la aragaz.

-Cu ajutorul sucitorului se intinde pe masa de lucru o bucata de aluat sub forma rotunda,sa fie subtire.

-Se pune foaia in tava peste hartia de copt si peste foaie se va pune urda care se intinde peste tot in mod egal.

-Se mai face inca o foaie de aluat care se pune peste urda si urda peste foaie.Se repeta operatiunea pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se va pune o cana pe mijlocul foii.

-Se taie cu ajutorul unui cutit in 16 bucati pana langa cana,apoi se ia in fiecare mana cate o bucatica,se intorc din interior spre exterior,se unesc la capete.Asa se procedeaza cu toate marginile taiate.

-Se ung cu ou batut,se stropesc cu seminte de susan si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste la cuptorul vostru.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa