Steluta cu urda de capra

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Steluta cu urda de capra

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau;
  • - 1 ou;
  • -25 gr.drojdie;
  • -100 ml.ulei;
  • -300 ml.zer de vaca;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 linguri zahar brun;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.urda de capra;
  • -4 oua;
  • -4 linguri zahar brun;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -100 gr.stafide aurii;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou;
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:

-Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune oul,zaharul vanilat.

-Intr-un bol se pune drojdia,sare,zahar brun,100 ml.zer caldut,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,adaugand zer caldut.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas si devine elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.

-Se rastoarna aluatul pe masa de lucru peste faina presurata si se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,nu este necesar sa fie chiar egale.

Mod de preparare pentru umpulutura:

-Se pune intr-un bol,urda de capra,ouale,zaharul,zaharul vanilat,stafidele,praful de sare si se omogenizeaza.

Mod de pregatire a copturii:

-Se pune hartie de copt in tava de la aragaz.

-Cu ajutorul sucitorului se intinde pe masa de lucru o bucata de aluat sub forma rotunda,sa fie subtire.

-Se pune foaia in tava peste hartia de copt si peste foaie se va pune urda care se intinde peste tot in mod egal.

-Se mai face inca o foaie de aluat care se pune peste urda si urda peste foaie.Se repeta operatiunea pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se va pune o cana pe mijlocul foii.

-Se taie cu ajutorul unui cutit in 16 bucati pana langa cana,apoi se ia in fiecare mana cate o bucatica,se intorc din interior spre exterior,se unesc la capete.Asa se procedeaza cu toate marginile taiate.

-Se ung cu ou batut,se stropesc cu seminte de susan si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste la cuptorul vostru.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola