Steluta cu urda de capra

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Steluta cu urda de capra

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau;
  • - 1 ou;
  • -25 gr.drojdie;
  • -100 ml.ulei;
  • -300 ml.zer de vaca;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 linguri zahar brun;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.urda de capra;
  • -4 oua;
  • -4 linguri zahar brun;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -100 gr.stafide aurii;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou;
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:

-Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune oul,zaharul vanilat.

-Intr-un bol se pune drojdia,sare,zahar brun,100 ml.zer caldut,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,adaugand zer caldut.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas si devine elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.

-Se rastoarna aluatul pe masa de lucru peste faina presurata si se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,nu este necesar sa fie chiar egale.

Mod de preparare pentru umpulutura:

-Se pune intr-un bol,urda de capra,ouale,zaharul,zaharul vanilat,stafidele,praful de sare si se omogenizeaza.

Mod de pregatire a copturii:

-Se pune hartie de copt in tava de la aragaz.

-Cu ajutorul sucitorului se intinde pe masa de lucru o bucata de aluat sub forma rotunda,sa fie subtire.

-Se pune foaia in tava peste hartia de copt si peste foaie se va pune urda care se intinde peste tot in mod egal.

-Se mai face inca o foaie de aluat care se pune peste urda si urda peste foaie.Se repeta operatiunea pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se va pune o cana pe mijlocul foii.

-Se taie cu ajutorul unui cutit in 16 bucati pana langa cana,apoi se ia in fiecare mana cate o bucatica,se intorc din interior spre exterior,se unesc la capete.Asa se procedeaza cu toate marginile taiate.

-Se ung cu ou batut,se stropesc cu seminte de susan si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste la cuptorul vostru.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
4
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac