Steluta cu urda de capra

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Steluta cu urda de capra

Ingrediente

  • -500 gr.faina de grau;
  • - 1 ou;
  • -25 gr.drojdie;
  • -100 ml.ulei;
  • -300 ml.zer de vaca;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 linguri zahar brun;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.urda de capra;
  • -4 oua;
  • -4 linguri zahar brun;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -100 gr.stafide aurii;
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou;
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:

-Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune oul,zaharul vanilat.

-Intr-un bol se pune drojdia,sare,zahar brun,100 ml.zer caldut,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,adaugand zer caldut.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas si devine elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.

-Se rastoarna aluatul pe masa de lucru peste faina presurata si se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,nu este necesar sa fie chiar egale.

Mod de preparare pentru umpulutura:

-Se pune intr-un bol,urda de capra,ouale,zaharul,zaharul vanilat,stafidele,praful de sare si se omogenizeaza.

Mod de pregatire a copturii:

-Se pune hartie de copt in tava de la aragaz.

-Cu ajutorul sucitorului se intinde pe masa de lucru o bucata de aluat sub forma rotunda,sa fie subtire.

-Se pune foaia in tava peste hartia de copt si peste foaie se va pune urda care se intinde peste tot in mod egal.

-Se mai face inca o foaie de aluat care se pune peste urda si urda peste foaie.Se repeta operatiunea pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se va pune o cana pe mijlocul foii.

-Se taie cu ajutorul unui cutit in 16 bucati pana langa cana,apoi se ia in fiecare mana cate o bucatica,se intorc din interior spre exterior,se unesc la capete.Asa se procedeaza cu toate marginile taiate.

-Se ung cu ou batut,se stropesc cu seminte de susan si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste la cuptorul vostru.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia