Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune oul,zaharul vanilat.
-Intr-un bol se pune drojdia,sare,zahar brun,100 ml.zer caldut,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,adaugand zer caldut.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas si devine elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.
-Se rastoarna aluatul pe masa de lucru peste faina presurata si se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,nu este necesar sa fie chiar egale.
Mod de preparare pentru umpulutura:
-Se pune intr-un bol,urda de capra,ouale,zaharul,zaharul vanilat,stafidele,praful de sare si se omogenizeaza.
Mod de pregatire a copturii:
-Se pune hartie de copt in tava de la aragaz.
-Cu ajutorul sucitorului se intinde pe masa de lucru o bucata de aluat sub forma rotunda,sa fie subtire.
-Se pune foaia in tava peste hartia de copt si peste foaie se va pune urda care se intinde peste tot in mod egal.
-Se mai face inca o foaie de aluat care se pune peste urda si urda peste foaie.Se repeta operatiunea pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se va pune o cana pe mijlocul foii.
-Se taie cu ajutorul unui cutit in 16 bucati pana langa cana,apoi se ia in fiecare mana cate o bucatica,se intorc din interior spre exterior,se unesc la capete.Asa se procedeaza cu toate marginile taiate.
-Se ung cu ou batut,se stropesc cu seminte de susan si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste la cuptorul vostru.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii