Orezul se spală. Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa şi ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai mult ulei. Când sunt gata se amestecă cu orezul. Se adaugă cam 3 linguri de pastă de tomate. Se pun sare, piper, cimbru şi mărar uscat.
Varza se desface în foi. Se taie la mărimea dorită. Se formează sărmăluţe. Resturile de varză se toacă mărunt şi se asează în strat grosuţ pe fundul vasului în care vom fierbe sărmăluţele. Se aşează sărmăluţele peste varza tocată, se mai pun ulei, apă, borş (dacă varza nu e suficient de acră), sare, piper, cimbru şi mărar uscat. Se fierb la cuptor la foc mic. Când sunt aproape gata se adaugă şi pasta de tomate. Se lasă să scadă bine.
Se servesc cu mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii