Orezul se spală. Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa şi ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai mult ulei. Când sunt gata se amestecă cu orezul. Se adaugă cam 3 linguri de pastă de tomate. Se pun sare, piper, cimbru şi mărar uscat.
Varza se desface în foi. Se taie la mărimea dorită. Se formează sărmăluţe. Resturile de varză se toacă mărunt şi se asează în strat grosuţ pe fundul vasului în care vom fierbe sărmăluţele. Se aşează sărmăluţele peste varza tocată, se mai pun ulei, apă, borş (dacă varza nu e suficient de acră), sare, piper, cimbru şi mărar uscat. Se fierb la cuptor la foc mic. Când sunt aproape gata se adaugă şi pasta de tomate. Se lasă să scadă bine.
Se servesc cu mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii