Gulas de vita - delicios si reconfortant

Gulasul este un preparat traditional, savuros si reconfortant, realizat cu carne de vita, cartofi, morcovi si frunze de dafin. Aceasta reteta delicioasa combina arome bogate si texturi diverse, oferind o masa completa si satisfacatoare, perfecta pentru zilele reci. Prepara acasa un gulas autentic, urmand pasii simpli din reteta si bucura-te de gustul sau inconfundabil.

Gulas de vita - delicios si reconfortant

Ingrediente

  • 500 g carne de vita (cuburi)
  • 2 cepe mari (tocate)
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi (tocați)
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurița chimen
  • 3-4 cartofi mari (cuburi)
  • 3 morcovi (felii)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 litru supa de vita (sau apa)
  • 2 rosii (tocate) sau 2 linguri pasta de rosii
  • Sare și piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat (tocat, pentru decor)

Mod de preparare

Intr-o oala mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Adauga ceapa tocata și usturoiul și gateste pana devin aurii și moi. Adauga cuburile de carne de vita și prajeste-le pana se rumenesc pe toate partile. Presara boiaua dulce și chimenul peste carne și amesteca bine pentru a acoperi carnea uniform. Adauga rosiile tocate sau pasta de rosii și gateste cateva minute pana cand rosiile se inmoaie. Toarna supa de vita sau apa in oala, adauga frunzele de dafin și adu la fierbere. Redu focul la mic și lasa sa fiarba incet timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau pana cand carnea este frageda. Adauga cartofii și morcovii in oala și continua sa fierbi pana cand legumele sunt moi, aproximativ 30 de minute. Potriveste de sare și piper dupa gust. Scoate frunzele de dafin și serveste gulasul fierbinte, decorat cu patrunjel proaspat tocat.
Savureaza acest gulas delicios și reconfortant!

Daca ti-a placut reteta noastra, atunci te invitam sa descoperi si altele din colectia noastra: Gulas de vitel in farfurie de paine, gulas de cartofi sau Gulas in strachina de pita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cremes A la Cluj
3
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Lapte de migdale
Bucataras.RO

Lapte de migdale

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai ....

Lapte de migdale
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri