Ideea acestui gulas, în stil propriu, mi-a venit văzând cu câte murături am rămas peste iarnă...așa că am purces la treabă...
Pentru farfuria din aluat de pâine, amestecăm toate ingredientele, le framantam și lăsam aluatul la crescut cam o oră. Apoi ungem un castron întors, la alegere, cu puțin ulei și întindem aluatul dospit peste el, dăm formă farfuriei, putem face și niște modele pe lateral, cum am procedat eu.
Introducem " farfuria " în cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, unde o lăsăm cca. 45 de minute.
Lăsăm să se răcească farfuria din aluat, apoi o desprindem ușor de vas.
Pentru gulas, tăiem cuburi mai mari carnea, morcovii îi taiem bastonase, ceapa o tocam mărunt, la fel și verdeata, usturoiul și ardeiul iute le feliem, cartofii la fel.
Încingem uleiul într-o oală încăpătoare, calim carnea cca. 15 minute, până își schimbă culoarea, adăugăm ceapa , morcovii, le mai lăsăm 10 minute, apoi punem condimentele, verdeata, puțină sare, cam un litru de apa și fierbem totul acoperit, cca.o oră.
După o oră punem cartofii , încă puțină apă, sare, piper, fierbem încă 30 de minute toată compoziția.
La final, când toate sunt fierte, mai asezonam, dacă e cazul și servim gulasul în farfuria comestibila, cu multă poftă și castraveti murati!
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii