Gulas de vitel in farfurie de paine

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
135 minute
Complexitate
ridicata
Gulas de vitel in farfurie de paine

Ingrediente

  • Pentru gulas:
  • 700 de grame pulpa de vițel
  • 4 cepe roșii medii
  • 2 morcovi medii
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • un ardei iute verde
  • 5 căței de usturoi
  • Boia dulce, chimen măcinat, cimbru uscat, foi de dafin, piper, sare,ulei
  • Verdeturi :
  • pătrunjel, marar
  • 1 kg cartofi roșii
  • Pentru farfuria comestibila:
  • 375 de grame făină
  • 120 de ml apă călduță
  • 100 de ml lapte călduț
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingura unt topit
  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • Apă

Mod de preparare

Ideea acestui gulas, în stil propriu, mi-a venit văzând cu câte murături am rămas peste iarnă...așa că am purces la treabă...
Pentru farfuria din aluat de pâine, amestecăm toate ingredientele, le framantam și lăsam aluatul la crescut cam o oră. Apoi ungem un castron întors, la alegere, cu puțin ulei și întindem aluatul dospit peste el, dăm formă farfuriei, putem face și niște modele pe lateral, cum am procedat eu.
Introducem " farfuria " în cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, unde o lăsăm cca. 45 de minute.
Lăsăm să se răcească farfuria din aluat, apoi o desprindem ușor de vas.
Pentru gulas, tăiem cuburi mai mari carnea, morcovii îi taiem bastonase, ceapa o tocam mărunt, la fel și verdeata, usturoiul și ardeiul iute le feliem, cartofii la fel.
Încingem uleiul într-o oală încăpătoare, calim carnea cca. 15 minute, până își schimbă culoarea, adăugăm ceapa , morcovii, le mai lăsăm 10 minute, apoi punem condimentele, verdeata, puțină sare, cam un litru de apa și fierbem totul acoperit, cca.o oră.
După o oră punem cartofii , încă puțină apă, sare, piper, fierbem încă 30 de minute toată compoziția.
La final, când toate sunt fierte, mai asezonam, dacă e cazul și servim gulasul în farfuria comestibila, cu multă poftă și castraveti murati!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie