Se cerne faina intr-un vas si se toarna drojdia stinsa cu apa calduta si sare, se framanta un aluat suficient de tare, spre finalul framantarii adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe vas. Facem semnul crucii peste aluat sa il binecuvantam, asezam un prosop si il lasam o ora la crescut. Cand aluatul s-a dublat, rupem bucatele de aluat, (la 1 kg de faina, ies cam 10 turte) si le intindem cu sucitorul, cam asa cat podul unei palme, asezam o lingura de branza sarata framantata, adunam marginile aluatului sub forma de posetica si intindem usor cu sucitorul, apoi asezam turta pe o tabla groasa care este deja fierbinte. Lasam sa se coaca pe o parte, apoi intoarcem turta pe cealalta parte. Sa aveti pofta, dragilor!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii