Se culeg frunze de patlagina si se pun intr-un vas cu apa,se lasa cam jumatate de ora in apa sa cada tot praful de pe frunze,apoi se clatesc in mai multe ape si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa si se fierb cam jumatate de ora.Se opreste focul,se pune un capac pe oala si se lasa peste noapte sa se raceasca si sa se infuzeze.
A doua zi sau dupa circa 12 ore se scot frunzele din oala si se scurg bine.Se masoara apa si se pune la fiert.Cat lichid atata apa,adica 3 litri lichid,trei kg.zahar.se pune la fiert la foc mare.Se adauga si trei 3 lamaii potrivite taiate cubulete.Se fierbe pana scade lichidul cel putin 30% ,dupa care se opreste focul si se toarna siropul in sticle,se infileteaza si se pun sub paturi pana la racirea completa.Acest sirop este foarte bun,se poate indulci ceaiurile sau se poate lua ca tratament la raceli,tuse,boli de plaman.
Frunzele de patlagina sunt bune la rani,la piscaturi de insecte,la vanatai.Se ia o frunza de patlagina,se spala bine,se bate usor cu orice avem la indemana si se aplica direct pe rani,piscaturi,dureri.Aceasta planta este mama tuturor plantelor medicinale.Se pot culege frunze,se apala si se pun la uscat,acestea sunt bune la prepararea ceaiului.Ceai bun si pentru cei cu diabet care nu au voie de zahar.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii