Se culeg frunze de patlagina si se pun intr-un vas cu apa,se lasa cam jumatate de ora in apa sa cada tot praful de pe frunze,apoi se clatesc in mai multe ape si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa si se fierb cam jumatate de ora.Se opreste focul,se pune un capac pe oala si se lasa peste noapte sa se raceasca si sa se infuzeze.
A doua zi sau dupa circa 12 ore se scot frunzele din oala si se scurg bine.Se masoara apa si se pune la fiert.Cat lichid atata apa,adica 3 litri lichid,trei kg.zahar.se pune la fiert la foc mare.Se adauga si trei 3 lamaii potrivite taiate cubulete.Se fierbe pana scade lichidul cel putin 30% ,dupa care se opreste focul si se toarna siropul in sticle,se infileteaza si se pun sub paturi pana la racirea completa.Acest sirop este foarte bun,se poate indulci ceaiurile sau se poate lua ca tratament la raceli,tuse,boli de plaman.
Frunzele de patlagina sunt bune la rani,la piscaturi de insecte,la vanatai.Se ia o frunza de patlagina,se spala bine,se bate usor cu orice avem la indemana si se aplica direct pe rani,piscaturi,dureri.Aceasta planta este mama tuturor plantelor medicinale.Se pot culege frunze,se apala si se pun la uscat,acestea sunt bune la prepararea ceaiului.Ceai bun si pentru cei cu diabet care nu au voie de zahar.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii