Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Ingrediente

  • 2 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • 1 kg morcovi
  • 3 kg ciuperci de padure (hribi, iutari, galbiori, cuci, craite, vinetica porumbeilor)
  • 2 kg ardei copt si curatat
  • 1,5 kg vinete coapte si curatate
  • 300 ml bulion
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri sare (dupa gust)
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita Ierburi de gradina de la Delikat

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o culoare aurie.
Morcovii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cea mare si se pun peste ceapa. Se calesc un pic si acestia, cat sa se inmoaie.
Ciupercile de padure (spalate, alese) se taie marunt, iar o parte se pot da si prin robotul de bucatarie. Se pun peste ceapa si morcovi si se lasa sa se caleasca un pic, mestecand din cand in cand prin tuci. Se adauga apoi ardeiul copt (curatat, spalat si tocat la robot) si vinetele coapte (curatate, spalate si taiate cu un cutit de lemn).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se lasa legumele si ciupercile sa fiarba pana cand mai scade din zeama, apoi se adauga bulionul, zaharul, doua linguri de sare, foile de dafin si boabele de piper. Se mai tine tuciul cateva minute la foc, apoi se baga la cuptor (deoarece ciupercile se prind repede de tuci si ar trebui mestecat continuu prin el, iar asta ar necesita mult timp si rabdare). Se tine tuciul la cuptor si se mai mesteca prin el din cand in cand pana ce uleiul sta deasupra legumelor. Se adauga cimbrisorul, maghiranul si ierburile de gradina si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa tuciul cateva minute la cuptor.
Pentru conservare aveti doua variante: fie puneti zacusca fierbinte in borcane, apoi le puneti sub paturi sa se raceasca timp de 1-2 zile, fie asteptati sa se mai racoreasca zacusca, apoi o puneti in borcane si pe acetea le mai bagati la cuptor pentru 40-50 de minute intr-o tava cu apa, iar la final le lasati sa se raceasca in cuptor. Eu am ales varianta a doua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tocana de peste cu dovlecel
Bucataras.RO

Tocana de peste cu dovlecel

O reteta foarte buna pentru post , diete....etc.

Tocana de peste cu dovlecel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!