Clatite cu dovlecel si branza

Portii
10
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Clatite cu dovlecel si branza

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi,
  • 1 cana de faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 3 oua ,
  • frunze de marar si patrunjel ,
  • 3 linguri ulei,
  • sare si piper
  • Umplutura :
  • telemea putin sarata sau cascaval.

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele.Intr-o tigaie prajim clatitele pe ambele parti. Asa calde le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru dupa preferinte).
Dupa ce s-au racit le taiem rulouri mai mici .Sunt foarte bune ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc