Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust intens. Pot fi servite ca gustare in timpul petrecerilor, insotite de diverse sosuri sau pur si simplu savurate alaturi de o bautura preferata. Crocante si pline de gust, saratelele cu branza sarata sunt un aperitiv apreciat deopotriva de adulti si copii.
Dizolvam drojdia in 2 linguri cu lapte caldut si o lasam circa 1-2 minute. Dam pe razatoarea cu ochiuri mici branza si untul. Intr-un vas mai mare punem branza, untul, cele doua oua, iaurtul si drojdia. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. branza nu este foarte sarata, mai adaugam putina sare, dupa gust. Lasam aluatul la crescut circa 30 de minute intr-un loc caldut.
Pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul de circa 1 cm grosime. Decupam cu o forma speciala, in cazul in care nu avem forma, taiem cu un cutit fasii de circa 15 cm lungime. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cascaval ras.
Punem hartie de copt in tava si asezam saratelele. Eu am avut folie din silicon, este mult mai usor de curatat si nu se lipeste. Coacem saratelele in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra, circa 15-20 de minute, depinde de fiecare cuptor. Sunt delicioase calde, dar sunt la fel de gustoase si reci.
Daca v-a placut reteta noastra de saratele cu branza sarata, va invitam sa descoperiti si alte retete: biscuiti cu branza si chimen, saratele cu unt si branza sarata sau saratele cu branza
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii