Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust intens. Pot fi servite ca gustare in timpul petrecerilor, insotite de diverse sosuri sau pur si simplu savurate alaturi de o bautura preferata. Crocante si pline de gust, saratelele cu branza sarata sunt un aperitiv apreciat deopotriva de adulti si copii.
Dizolvam drojdia in 2 linguri cu lapte caldut si o lasam circa 1-2 minute. Dam pe razatoarea cu ochiuri mici branza si untul. Intr-un vas mai mare punem branza, untul, cele doua oua, iaurtul si drojdia. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. branza nu este foarte sarata, mai adaugam putina sare, dupa gust. Lasam aluatul la crescut circa 30 de minute intr-un loc caldut.
Pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul de circa 1 cm grosime. Decupam cu o forma speciala, in cazul in care nu avem forma, taiem cu un cutit fasii de circa 15 cm lungime. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cascaval ras.
Punem hartie de copt in tava si asezam saratelele. Eu am avut folie din silicon, este mult mai usor de curatat si nu se lipeste. Coacem saratelele in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra, circa 15-20 de minute, depinde de fiecare cuptor. Sunt delicioase calde, dar sunt la fel de gustoase si reci.
Daca v-a placut reteta noastra de saratele cu branza sarata, va invitam sa descoperiti si alte retete: biscuiti cu branza si chimen, saratele cu unt si branza sarata sau saratele cu branza
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Un cheesecake la rece foarte cremos. Inspirat de la Anyta Cooking.
Desert cheesecake Kinder Bueno• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii