Aluatul se face foarte uşor, însă e musai să-l pregătiţi cu câteva ore înainte. Eu l-am făcut de seara.
Dăm telemeaua prin răzătoare.
Punem toate ingredientele într-un vas încăpător şi le amestecăm până obţinem un aluat nelipicios. Dacă încă se mai lipeşte de mâini, mai adăugăm puţină făină.
Învelim aluatul în folie alimentară şi-l dăm la frigider pentru minim 6 ore.
Pudrăm masa de lucru cu făină. Rupem bucăţi din aluat şi întindem foile, pe care le tăiem în fâşii de aproximativ 1 cm lăţime. Lungimea o hotărâţi voi.
Pregătim o tava, în care punem hârtie de copt.
Aşezăm sărăţelele în tava de copt , le ungem cu oul bătut şi presărăm seminţe după preferinţe.
Dăm tava la cuptorul încins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.
Le lasam putin sa se racoreasca, apoi le asezam pe platou si le servim.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii