Nacreala cu spuma de pe zer

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Nacreala cu spuma de pe zer

Ingrediente

  • -1 kg.cartofi noi;
  • -200 gr.mazare;
  • -200 gr.fasole verde;
  • -2 morcovi;
  • -1/2 radacina telina;
  • -1 ceapa mare;
  • -5 frunze mari de sfecla rosie;
  • -1 manunchi mare de frunze de loboda rosie;
  • -1 manunchi mare de frunze de leustean;
  • -1 lingura sare;
  • -2 linguri bulion de gogosari;
  • -2 linguri pasta de tomate;
  • -2 ardei galbeni.
  • -2 litri spuma de pe zer;

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu apa. Se adauga mazarea, fasolea verde, ceapa tocata, morcovul si telina fideluta, ardeii, sare si se fierbe totul. Cand toate sunt fierte se adauga bulionul de gogosari,pasta de tomate,spuma de pe zer si se mai trag cateva clocote,dupa care se opreste focul si se adauga leusteanul,frunzele de sfecla rosie si frunzele de loboda tocate marunt.Se amesteca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Dupa prepararea branzei de oaie sau de capra ramane zerul.Acest zer se pune la fiert si cand incepe sa fiarba,se formeaza o spuma,aceasta spuma se aduna si se foloseste la nacreala sau se bea pur si simplu.Aceasta spuma este foarte consistenta si contine multe vitamine necesare organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)