Prajitura cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • -325 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -2 oua
  • -1 praf de sare
  • -150 ml ulei
  • -200 g zahar
  • -200 ml lapte
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, scursa bine
  • -100 g zahar
  • -3 oua
  • -1 lingura extract de vanilie
  • -esenta de rom, dupa gust
  • -50 g stafide
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Mod de preparare

Blat
Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare.
Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa.

Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35cm).

Umplutura
Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele.
Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie.
Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea).

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa