Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Postat pe: 28-10-2018
(0)

Ingrediente

Toamna in bucate
Pentru gnocchi:
300 gr cartofi
180 gr faina
1 ou
Pentru ficatei:
600 gr ficat de pui
sare
2 cepe
1/2 morcov
350 gr rosii decojite
1 lingurita ierburi de provence
1 foaie de dafin
sare
piper
1 lingura rasa pasta de tomate
3 linguri ulei
1 lingurita unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Gnocchi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure).
Adaugam oul batut, putina sare, amestecam.
Incepem si incorporam faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.
Presaram faina pe masa de lucru.
Rupem aluatul in 3 bucati si cu mainile modelam 3 suluri nu foarte subtiri.
Cu un cutit pe care il trecem prin faina, taiem patratele mici de aluat, apoi cu furculita le presam putin, doar cat sa se formeze niste dungulite.
Intr-o oala punem apa cu sare, o trasferam pe foc.
Cand apa clocoteste, reglam focul potrivit, punem gnocchi.
Ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem intr-un bol cu ajutorul unei palete.
Ficateii:
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Morcovul decojit, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.
Incingem uleiul intr-o cratita, innabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute.
Adaugam o cana si jumatate de apa, lasam sa se patrunda bine ceapa cu morcovul.
Ficateii ii spalam bine, ii curatam de eventualele venisoare, ii scurgem bine.
Intr-o tigaie punem untul si cand s-a topit, dam drumul ficateilor si ii innabusim putin, cat sa iese sangele din ei.
Cand ceapa este bine patrunsa, punem ficateii, dar si rosiile decojite pe care le tocam marunt.
Presaram sare, piper, ierburile de provence si foaia de dafin.
Amestecam bine, lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem si gnocchi.
Daca este prea putin lichid, mai adaugati putina apa fierbinte.
Mai lasam pe foc cam 5 minute, iar spre final incorporam pasta de tomate.
Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Acoperim cu un capac, lasam sa stea asa cam 10 minute, apoi putem servi.
Presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficatei de pui cu gnocchi de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficatei de pui cu gnocchi de casa