Gnocchi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure).
Adaugam oul batut, putina sare, amestecam.
Incepem si incorporam faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.
Presaram faina pe masa de lucru.
Rupem aluatul in 3 bucati si cu mainile modelam 3 suluri nu foarte subtiri.
Cu un cutit pe care il trecem prin faina, taiem patratele mici de aluat, apoi cu furculita le presam putin, doar cat sa se formeze niste dungulite.
Intr-o oala punem apa cu sare, o trasferam pe foc.
Cand apa clocoteste, reglam focul potrivit, punem gnocchi.
Ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem intr-un bol cu ajutorul unei palete.
Ficateii:
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Morcovul decojit, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.
Incingem uleiul intr-o cratita, innabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute.
Adaugam o cana si jumatate de apa, lasam sa se patrunda bine ceapa cu morcovul.
Ficateii ii spalam bine, ii curatam de eventualele venisoare, ii scurgem bine.
Intr-o tigaie punem untul si cand s-a topit, dam drumul ficateilor si ii innabusim putin, cat sa iese sangele din ei.
Cand ceapa este bine patrunsa, punem ficateii, dar si rosiile decojite pe care le tocam marunt.
Presaram sare, piper, ierburile de provence si foaia de dafin.
Amestecam bine, lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem si gnocchi.
Daca este prea putin lichid, mai adaugati putina apa fierbinte.
Mai lasam pe foc cam 5 minute, iar spre final incorporam pasta de tomate.
Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Acoperim cu un capac, lasam sa stea asa cam 10 minute, apoi putem servi.
Presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii