Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul sirop aromat.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Ingrediente

  • 6 ouă de găină
  • 6 lg zahăr
  • un praf sare
  • 5 lg făină de grâu
  • 4 lg pesmet biscuiti simpli
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 180 gr zahăr
  • 100 ml suc portocale
  • Frișcă:
  • 600 gr smântână 32%
  • 100 gr zahăr
  • In plus:
  • jeleu de zmeura
  • Pt uns formele de copt
  • ulei + zahar

Mod de preparare

Se separă galbenusurile de albusuri.

Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.

Albușurile se mixează bine până devin albe si dense. Se adaugă zahărul mixand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.

Se adaugă făina, adaudag alternativ si pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.

Formele de copt se ung cu puțin ulei, apoi se presara cu puțin zahăr tos. Astfel, savarinele ies usor din forme după coacere.

Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.

Se scot și se lasă la racit în formele de copt. Apoi, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.

Se pregătește siropul de portocale.

Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.

Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.

Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).

Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.

Daca v-a placut reteta noastra de savarine, va sugeram sa incercati si alte variante: savarine delicioase, mini savarine, savarine gustoase sau savarine cu dulceata de zmeura
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.