Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul sirop aromat.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Ingrediente

  • 6 ouă de găină
  • 6 lg zahăr
  • un praf sare
  • 5 lg făină de grâu
  • 4 lg pesmet biscuiti simpli
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 180 gr zahăr
  • 100 ml suc portocale
  • Frișcă:
  • 600 gr smântână 32%
  • 100 gr zahăr
  • In plus:
  • jeleu de zmeura
  • Pt uns formele de copt
  • ulei + zahar

Mod de preparare

Se separă galbenusurile de albusuri.

Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.

Albușurile se mixează bine până devin albe si dense. Se adaugă zahărul mixand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.

Se adaugă făina, adaudag alternativ si pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.

Formele de copt se ung cu puțin ulei, apoi se presara cu puțin zahăr tos. Astfel, savarinele ies usor din forme după coacere.

Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.

Se scot și se lasă la racit în formele de copt. Apoi, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.

Se pregătește siropul de portocale.

Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.

Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.

Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).

Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.

Daca v-a placut reteta noastra de savarine, va sugeram sa incercati si alte variante: savarine delicioase, mini savarine, savarine gustoase sau savarine cu dulceata de zmeura
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa