Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul sirop aromat.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Ingrediente

  • 6 ouă de găină
  • 6 lg zahăr
  • un praf sare
  • 5 lg făină de grâu
  • 4 lg pesmet biscuiti simpli
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 180 gr zahăr
  • 100 ml suc portocale
  • Frișcă:
  • 600 gr smântână 32%
  • 100 gr zahăr
  • In plus:
  • jeleu de zmeura
  • Pt uns formele de copt
  • ulei + zahar

Mod de preparare

Se separă galbenusurile de albusuri.

Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.

Albușurile se mixează bine până devin albe si dense. Se adaugă zahărul mixand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.

Se adaugă făina, adaudag alternativ si pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.

Formele de copt se ung cu puțin ulei, apoi se presara cu puțin zahăr tos. Astfel, savarinele ies usor din forme după coacere.

Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.

Se scot și se lasă la racit în formele de copt. Apoi, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.

Se pregătește siropul de portocale.

Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.

Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.

Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).

Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.

Daca v-a placut reteta noastra de savarine, va sugeram sa incercati si alte variante: savarine delicioase, mini savarine, savarine gustoase sau savarine cu dulceata de zmeura
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie