Ingrediente
● PT ALUAT |
● faina 250 g |
● drojdie 15 g |
● lapte 200 ml |
● oua 1 buc |
● zahar 20 g (o lingura) |
● ulei 30ml |
● sare 5 g |
● coaja lamaie |
● PT SIROP: |
● zahar 280 g |
● esenta rom |
● apa 400 ml |
● DECOR: |
● frisca 200ml |
● vanilie |
● jeleu sau gem de care va place |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
2) se lasa sa dospeasca
3)se ung formele de savarina
4)se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca
5)se coc la foc potrivit
6)se lasa sa se raceasca 12 ore
7)se insiropeaza in sirop cald
8)pentru aspect se aseaza cu baza ca fata
9)se dasupra cu jeleu
10)se taie un capacel subtire
11)se ridica capacelul si se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Savarine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 19.12.2010 19:20:25
sal_vator4 e o placere si o onoare pentru mine sa aflu ca reteta mea a fost incercata de cineva atat de departe de mine si ca a fost pe placul tuturor .
Nu ezita sa ma contactezi ori de cate ori vei avea nevoie.
Te pup
Lory
• 18.12.2010 22:29:58
Lory, prioritar, doresc sa iti multumesc ca ai postat pe net aceasta reteta pe care am incercat-o deja in 10 Dec.2010, cu 1 zi inainte de ziua mea...
Mi -a reusit si dupa ce am servit-o, cand a venit momentul desertului, toti, romani + alte nationalitati, care mi-au fost invitati au savurat-o pe "nerasuflate"... nu mai mancase Savarine de cca 10-15 ani si erau extrem de incantati ca au regustat ceva ce numai in tara (Romania) mancau. Cum spunea si "iulianav7", "au fost super incantati si cel mai placut a fost ca aceste savarine le-au trezit multe amintiri, frumoase evident. :-)"
Deosebite multumiri! Poate tinem legatura pentru anumite retete pe care le dorim aici in USA.
• 28.07.2010 22:30:16
Iuliana ma bucur mult ca ai incercat reteta mea dar mai ales ca a fost pe placul tuturor.
Pupici Lory
• 27.07.2010 12:27:26
Multumesc tare mult pentru reteta, le-am facut in weekend si au iesit tare bune, toti cei care le-au gustat au fost super incantati si cel mai placut a fost ca aceste savarine le-au trezit multe amintiri, frumoase evident. :-)
Numai bine
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.10.2014 02:22:05
Draga Lory imi place la nebunie site-ul tau cu bunuri si fac savarine de ceva timp pentru romanii iubitori de dulciuri romanesti.As vrea sa te intreb 15 g drojdie uscata sau proaspata , fiindca mie nu prea imi ies poroase ca cele din Ro , motiv pentru care parca nu se innsiropeaza cum trebuie( folosesc la reteta ta 1 lingurita drojdie uscata, cred ca ar trebui sa folosec 2 lingurite , tu ce zici? )
Pupici