Savarine

Postat pe: 27-11-2010
(12)

Ingrediente

PT ALUAT
faina 250 g
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 1 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja lamaie
PT SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie
jeleu sau gem de care va place

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
1)se prepara un aluat dospit de consistenta curgatoare
2) se lasa sa dospeasca
3)se ung formele de savarina
4)se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca
5)se coc la foc potrivit
6)se lasa sa se raceasca 12 ore
7)se insiropeaza in sirop cald
8)pentru aspect se aseaza cu baza ca fata
9)se dasupra cu jeleu
10)se taie un capacel subtire
11)se ridica capacelul si se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Savarine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ellly13
•  13.10.2014 02:22:05

Draga Lory imi place la nebunie site-ul tau cu bunuri si fac savarine de ceva timp pentru romanii iubitori de dulciuri romanesti.As vrea sa te intreb 15 g drojdie uscata sau proaspata , fiindca mie nu prea imi ies poroase ca cele din Ro , motiv pentru care parca nu se innsiropeaza cum trebuie( folosesc la reteta ta 1 lingurita drojdie uscata, cred ca ar trebui sa folosec 2 lingurite , tu ce zici? )
Pupici

elenatomescu
•  24.11.2013 12:02:04

Felicitări,foarte bună rețeta!

lucica_alin
•  16.06.2012 18:19:23

foarte bune mi-au iesit savarinele.e foarte usoara reteta

LORY
•  19.12.2010 19:20:25

sal_vator4 e o placere si o onoare pentru mine sa aflu ca reteta mea a fost incercata de cineva atat de departe de mine si ca a fost pe placul tuturor .
Nu ezita sa ma contactezi ori de cate ori vei avea nevoie.
Te pup
Lory

sal_vator4
•  18.12.2010 22:29:58

Lory, prioritar, doresc sa iti multumesc ca ai postat pe net aceasta reteta pe care am incercat-o deja in 10 Dec.2010, cu 1 zi inainte de ziua mea...
Mi -a reusit si dupa ce am servit-o, cand a venit momentul desertului, toti, romani + alte nationalitati, care mi-au fost invitati au savurat-o pe "nerasuflate"... nu mai mancase Savarine de cca 10-15 ani si erau extrem de incantati ca au regustat ceva ce numai in tara (Romania) mancau. Cum spunea si "iulianav7", "au fost super incantati si cel mai placut a fost ca aceste savarine le-au trezit multe amintiri, frumoase evident. :-)"

Deosebite multumiri! Poate tinem legatura pentru anumite retete pe care le dorim aici in USA.

LORY
•  28.07.2010 22:30:16

Iuliana ma bucur mult ca ai incercat reteta mea dar mai ales ca a fost pe placul tuturor.
Pupici Lory

iulianav7
•  27.07.2010 12:27:26

Multumesc tare mult pentru reteta, le-am facut in weekend si au iesit tare bune, toti cei care le-au gustat au fost super incantati si cel mai placut a fost ca aceste savarine le-au trezit multe amintiri, frumoase evident. :-)

Numai bine

LORY
•  28.05.2010 20:09:06

Multumesc mult Chira

chira
•  26.05.2010 09:01:41

Felicitari!!!Arata foarte bine!!!!!!!!!!!!!!!!!

LORY
•  22.02.2008 17:18:34

Leila esti o dulce ca si savarinele astea
Te pup

Leila
•  17.02.2008 23:33:12

este delicios , mult mai bune decat la cofetarie . Felicitari .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Savarine