Piept de pui cu sos gorgonzola

Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și profunzimea gustului sosului de branza.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu sos gorgonzola

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 gr gorgonzola
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele.
Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este.
Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi.
Lasati puiul in condimente circa 10 minute.
Ungeti o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei si o puneti la incins.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoateti pe un platou.
Intr-o alta tigaie (cratita) puneti smantana si gorgonzola taiata bucati.
Puneti tigaia pe foc, dar focul sa fie dat la mic.
Amestecati cu o paleta si cand gorgonzola este topita, adaugati parmezanul.
Invariti in sos, apoi adaugati bucatile de pui.
Lasati sa fiarba 1-2 minute la foc mic.
Cand este gata, trageti tigaia deoparte.
Se serveste cald!

Daca v-a placut reteta noastra de piept de pui cu sos gorgonzola, va recomandam sa incercati si urmatoarele retete: curry de pui, frigarui de pui cu chorizo, rulouri din piept de pui sau salata de pui cu telina si maioneza
Pofta buna!



Daca v-a placut reteta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie