Incepem cu pregatirea galustelor:
Puneti laptele la fiert intr-o cratita.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie.
Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc.
Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati.
Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.
Intre timp va puteti ocupa de supa.
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Morcovul il decojiti, il taiati cubulete.
Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva.
Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga.
Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit.
Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii.
Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa.
Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare.
Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit.
Intre timp terminati de pregatit galustele.
In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine.
Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute.
Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele.
Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata.
Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt.
O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.
Poate fi servita atat calda cat si rece!
Sa aveti pofta!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii