Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Ingrediente

  • sare
  • Pentru galuste:
  • 300 ml lapte
  • 80 gr malai
  • 10 gr unt
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 1 ou
  • piper
  • Pentru supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 300 gr pulpa de rosii proaspete
  • 200 gr rosii decojite din conserva
  • 200 gr boabe de porumb din conserva
  • 2 litri apa (sau supa de legume)
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea galustelor:
Puneti laptele la fiert intr-o cratita.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie.
Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc.
Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati.
Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.
Intre timp va puteti ocupa de supa.
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Morcovul il decojiti, il taiati cubulete.
Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva.
Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga.
Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit.
Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii.
Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa.
Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare.
Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit.
Intre timp terminati de pregatit galustele.
In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine.
Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute.
Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele.
Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata.
Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt.
O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.
Poate fi servita atat calda cat si rece!
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie