Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Ingrediente

  • sare
  • Pentru galuste:
  • 300 ml lapte
  • 80 gr malai
  • 10 gr unt
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 1 ou
  • piper
  • Pentru supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 300 gr pulpa de rosii proaspete
  • 200 gr rosii decojite din conserva
  • 200 gr boabe de porumb din conserva
  • 2 litri apa (sau supa de legume)
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea galustelor:
Puneti laptele la fiert intr-o cratita.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie.
Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc.
Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati.
Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.
Intre timp va puteti ocupa de supa.
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Morcovul il decojiti, il taiati cubulete.
Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva.
Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga.
Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit.
Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii.
Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa.
Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare.
Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit.
Intre timp terminati de pregatit galustele.
In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine.
Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute.
Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele.
Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata.
Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt.
O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.
Poate fi servita atat calda cat si rece!
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Cosulete sarate cu costita si legume
Bucataras.RO

Cosulete sarate cu costita si legume

Cosulete sarate cu costita si legume
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui