Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Ingrediente

  • sare
  • Pentru galuste:
  • 300 ml lapte
  • 80 gr malai
  • 10 gr unt
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 1 ou
  • piper
  • Pentru supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 300 gr pulpa de rosii proaspete
  • 200 gr rosii decojite din conserva
  • 200 gr boabe de porumb din conserva
  • 2 litri apa (sau supa de legume)
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea galustelor:
Puneti laptele la fiert intr-o cratita.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie.
Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc.
Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati.
Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.
Intre timp va puteti ocupa de supa.
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Morcovul il decojiti, il taiati cubulete.
Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva.
Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga.
Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit.
Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii.
Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa.
Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare.
Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit.
Intre timp terminati de pregatit galustele.
In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine.
Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute.
Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele.
Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata.
Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt.
O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.
Poate fi servita atat calda cat si rece!
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa