Se pune intr-o tigaie uleiul de cocos. Dupa ce se incinge, se pun semintele de cardamom. Usturoiul se curata si se taie marunt sau se piseaza si se pune in ulei. Se amesteca usor, se lasa in jur de un minut apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste 2-3 minute.
Pieptul de pui se spala, se sterge de surplusul de apa si se taie in cubulete potrivite. Se pune in tigaie peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna, pana ce incepe sa se rumeneasca usor carnea. Se adauga apoi condimentele (curry, turmeric, ghimbir, chimen si boia) si se amesteca bine.
Se toarna peste carne rosiile taiate impreuna cu sosul si se amesteca. Se adauga si putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba impreuna cateva minute.
La final se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Se serveste impreuna cu orez fiert.
Daca v-a placut reteta noastra de curry de pui, va invitam sa incercati si alte retete: ciulamaua bunicii, papricas de pui cu galuste, ciorba de perisoare din piept de pui sau drob din piept de pui cu verdeata
Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii