Curry de pui - cel mai gustos curry

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Curry de pui - cel mai gustos curry

Ingrediente

  • 2 lg ulei de cocos (al meu era solidificat, dar se topeste)
  • 3 seminte de cardamom
  • 3 catei de usturoi
  • 1 buc ceapa galbena
  • 1 buc piept de pui
  • 1 lgt pudra curry
  • 1 lgt pudra turmeric
  • 1/2 lgt pudra ghimbir
  • 1/2 lgt chimen pudra
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1 conserva rosii taiate in sos
  • 100 ml apa
  • 3 lg pline cu iaurt gras
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde totcat

Mod de preparare

Se pune intr-o tigaie uleiul de cocos. Dupa ce se incinge, se pun semintele de cardamom. Usturoiul se curata si se taie marunt sau se piseaza si se pune in ulei. Se amesteca usor, se lasa in jur de un minut apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste 2-3 minute.
Pieptul de pui se spala, se sterge de surplusul de apa si se taie in cubulete potrivite. Se pune in tigaie peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna, pana ce incepe sa se rumeneasca usor carnea. Se adauga apoi condimentele (curry, turmeric, ghimbir, chimen si boia) si se amesteca bine.
Se toarna peste carne rosiile taiate impreuna cu sosul si se amesteca. Se adauga si putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba impreuna cateva minute.
La final se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Se serveste impreuna cu orez fiert.
Daca v-a placut reteta noastra de curry de pui, va invitam sa incercati si alte retete: ciulamaua bunicii, papricas de pui cu galuste, ciorba de perisoare din piept de pui sau drob din piept de pui cu verdeata
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola