Ciulamaua bunicii

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciulamaua bunicii

Ingrediente

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 kg de ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri varfuite de faina

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.
Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se spumeaza, apoi se adauga peste ele ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute dupa care se trag de pe foc. Se scot ciocanelele de pui, se lasa sa scurga de supa si le prajim in ulei, apoi le scoatem pe o farfurie. Uleiul ramas il turnam intr-o craticioara cu fund gros, adaugam faina, amestecand continuu cateva secunde cat sa maroneasca un pic faina. Dam de pe foc la o parte si turnam cate putina supa fierbinte, amestecand cu putere, continuu, pana se leaga ca o crema, apoi adaugam iarasi si amestecam si procedam asa pana incorporam toata supa si obtinem ciulamaua cremoasa, fara cocoloase si legata. Adaugam si ciupercile ramase si punem cratita la loc pe foc si lasam sa dea in cateva clocote, apoi potrivim de sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, iar daca preparam ciulamaua fara ciocanele si folosim doar ciuperci, este o mancare delicioasa si satioasa de post.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
4
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Tort de clatite cu budinca
5
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata