Ingrediente

4 ciocanele de pui
1 kg de ciuperci champignon
sare
piper
200 ml ulei
3 linguri varfuite de faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.
Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se spumeaza, apoi se adauga peste ele ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute dupa care se trag de pe foc. Se scot ciocanelele de pui, se lasa sa scurga de supa si le prajim in ulei, apoi le scoatem pe o farfurie. Uleiul ramas il turnam intr-o craticioara cu fund gros, adaugam faina, amestecand continuu cateva secunde cat sa maroneasca un pic faina. Dam de pe foc la o parte si turnam cate putina supa fierbinte, amestecand cu putere, continuu, pana se leaga ca o crema, apoi adaugam iarasi si amestecam si procedam asa pana incorporam toata supa si obtinem ciulamaua cremoasa, fara cocoloase si legata. Adaugam si ciupercile ramase si punem cratita la loc pe foc si lasam sa dea in cateva clocote, apoi potrivim de sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, iar daca preparam ciulamaua fara ciocanele si folosim doar ciuperci, este o mancare delicioasa si satioasa de post.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciulamaua bunicii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciulamaua bunicii