Cei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capete.
Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri.
Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de dovlecei pe ambele parti.
Le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca.
Dovlecelul mic, spalat, il taiati cubulete.
Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie.
O transferati pe foc, puneti cuburile de dovlecel si un praf de sare.
Le sotati la foc mic, pana dovleceii se inmoaie. Dati deoparte sa se raceasca.
Peste cuburile de dovlecei puneti tonul scurs bine de lichid, urda faramitata cu mana, parmezanul si oul.
Busuiocul il tocati marunt, il puneti peste amestecul de mai sus, presarati sare si piper.
Luati cate o felie de dovlecel coapta, puneti cate o lingurita plina de umplutura si rulati.
Procedati asa cu toate.
Asezati pe o tava cu hartie de copt, cate 7 rulouri, unul langa altul, apoi infingeti usor tepusele, pana obtineti frigaruile.
Le presarati deasupra cu pesmet.
Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 15 minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreaca.
Sunt gata pentru a fi servite.
Sa aveti pofta!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaFacuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.
Piftii - racituri traditionaleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii