Sculuri de paste cu sos de rosii si busuioc

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sculuri de paste cu sos de rosii si busuioc

Ingrediente

  • 200 g taitei cu oua,
  • 1 rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 dovlecel tanar,
  • 2 linguri de suc de rosii,
  • busuioc uscat si maruntit,maghiran,
  • un strop de ulei de masline,
  • un praf de piper
  • 100 g cascaval sau parmezan

Mod de preparare

1.In apa clocotita cu sare se baga pastele intregi sa fiarba, cca 5 minute, nu foarte mult , sa ramana al dente, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece.
2.Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel,se taie pe lung in felii foarte subtiri ,se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline.Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete,se scot feliile cu grija pe o farfurie .
3.In putin ulei de masline se caleste iute,rosia data prin razatoarea mica ,se adauga si sucul de rosii,usturoiul zdrobit,sare,se presara busuioc si maghiran.
Acest sos se amesteca cu spaghetele reci.
Se fac sculurile astfel;se ruleaza o lingura cu paste frumos,apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor.Se aseaza frumos pe platou,se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Mille-feuilles sablé cu fructe de padure
Bucataras.RO

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

Cand eu ma hlizeam cu voi vorba Mitinitei :) sa vedeti ce a facut fata mea Béatrice :))

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce