Faina o cernem intr-un vas . In mijlocul ei facem o groapa si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.
Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.
Formam din aluat o bila,si o acoperim putin ca sa se odihneasca .
Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust .
Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire(sa fie ca si o coala de hartie ) . Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda . Rulam patratelul , ca si pe un cornulet si prindem capetele , formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi , dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.
Acum ca sunt gata urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare . Cand apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.
Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte le dam prin pesmet prajit.
Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.
Desert tarta de cocos cu grisO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii