Paste umplute cu urda si marar

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Paste umplute cu urda si marar

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml apa
  • Umplutura:
  • -500 gr urda de capra/vaca
  • -1 ou
  • -1 legatura marar verde
  • -sare dupa gust
  • Extra :
  • -150 gr pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -100 gr parmezan razuit

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un vas . In mijlocul ei facem o groapa si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.
Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.
Formam din aluat o bila,si o acoperim putin ca sa se odihneasca .

Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust .

Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire(sa fie ca si o coala de hartie ) . Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda . Rulam patratelul , ca si pe un cornulet si prindem capetele , formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi , dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

Acum ca sunt gata urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare . Cand apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte le dam prin pesmet prajit.

Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Friptură de iepure
Bucataras.RO

Friptură de iepure

Un adevărat deliciu!

Friptură de iepure
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci