Paste umplute cu urda si marar

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Paste umplute cu urda si marar

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml apa
  • Umplutura:
  • -500 gr urda de capra/vaca
  • -1 ou
  • -1 legatura marar verde
  • -sare dupa gust
  • Extra :
  • -150 gr pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -100 gr parmezan razuit

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un vas . In mijlocul ei facem o groapa si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.
Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.
Formam din aluat o bila,si o acoperim putin ca sa se odihneasca .

Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust .

Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire(sa fie ca si o coala de hartie ) . Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda . Rulam patratelul , ca si pe un cornulet si prindem capetele , formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi , dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

Acum ca sunt gata urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare . Cand apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte le dam prin pesmet prajit.

Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia