Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor:
  • 5-6 capsuni

Mod de preparare

Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma, apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.
Lasam foile la racit.
Spuma de capsuni:
Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul, dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.
Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura.
Ornam cu capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos