Nico, cartofi la cuptor! Ii ador, dar n-am facut de o vesnicie!
Si noua ne place
Pasta&Co f mult! Si ca sa fiu sincera si eu as minca pasta (simpla, numai cu putin unt si parmezan!) in fiecare zi, nu mai vorbesc de W... Daca n-ar fi asa de bogata in calorii!

! Caci noi NU mergem nici cu bicicleta si nici pe jos, ci din pacate numai cu masina si mai si stam aproape toata ziua cu fundul pe scaun

!
Lui W nu-i plac decat foarte putine mincaruri tipice Nemtesti, pe care le fac de cateva ori pe an; in rest gatesc ff international, adesea mult influentat de locurile in care tocmai am fost in vacanta; dar in afara de exotisme, linia de baza e f asemanatoare gastronomiei Romanesti.
Cel mai important ptr mine e insa sa fie feluri care pot fi reincalzite si combinate intre ele, caci eu sint plecata de dimineata pina seara in timpul saptaminii si am timp de gatit numai in week end. De aceea supa/ciorba nu lipseste aproape niciodata, la fel mincarurile de carne cu sos, la care pot face seara rapid o garnitura (orez, paste, carofi etc).
Spre norocul meu, bucataria zonei in care stau e ca struktura de baza f asemanatoare cu cea Romaneasca si chiar si mirodeniile/verdeturile de baza, sint identice cu ce se foloseau in Ro (marar, patrunjel, leustean, tarhon, usturoi, dafin, piper, enibahar). Nu mai vorbesc de legume/zarzavaturi, frukte etc.
In privinta capsunilor, eu nu prea iau asemenea "trufandale" in afara sezonului local/regional, dar la astea m-a tentat nu numai aspektul, ci si pretul ("oferta speciala", 1 Euro cassoleta - ei da, nu ma pot debarasa de tentatia "chilipirurilor"

, desi am luat de multe ori plasa la calitate, sau am cumparat inutil lucruri care au aterizat la urma la gunoi); dar din fericire au fost si neasteptat de bune.
Daaa, bomboanele sint cu crema de cocos + aroma de zmeura (cele roz) si de lamiie (cele vernil), iar mijlocul e moale, ca un jeleu

.
Hai ca iar am scris (aproape) "povestea vietii mele"

, dar daca ma provocati...