O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența sa fina, oferindu-ti o experienta dulce memorabila cu fiecare muscatura.
Instrucțiuni:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge cu unt și tapeteaza cu faina o tava de copt cu dimensiunile aproximative de 20x20 cm. Sau poti folosi hartie de copt, pur si simplu. Intr-un castron mare, topeste ciocolata și untul la bain-marie sau la microunde, amestecand din cand în cand pana se omogenizeaza. Lasa compozitia sa se raceasca putin. Intr-un alt castron, bate ouale cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga esenta de vanilie peste amestecul de oua si zahar si continua sa amesteci. Toarna treptat ciocolata topita peste amestecul de oua și zahar, amestecand continuu pana se incorporeaza bine. Cerni faina, cacaoa, praful de copt si sarea peste amestecul de ciocolata si oua si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Toarna compozitia rezultata în tava pregatita și niveleaz-o cu o spatula. Coace prajitura în cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia in patrate sau dreptunghiuri si de a o servi. Poti sa o decorezi cu zahar pudra sau sa adaugi frisca sau înghetata de vanilie pentru a o servi. Este o prajitura delicioasa si perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi!
Daca ti-a placut reteta noastra de negresa, atunci te invitam sa incerci si alte retete, de exemplu reteta de negresa cu unt de arahide, reteta de negresa cu cafea, reteta de negresa cu branza sau negresa de post cu cafea
Top of Form
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii