Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Complexitate
medie
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 albusuri
  • 150 gr mac
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente foaie:
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ness
  • 300 gr margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente decor:
  • ness

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara foaia.

Mod preparare foaie:
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu sarea, dupa care se adauga zaharul. Aceasta compozitie se amesteca bine cu mixerul pana cand se dizolva zaharul si nu se mai simte. Se adauga cate un galbenus si se amesteca cu spatula de jos in sus pana la omogenizare. Treptat se adauga faina, dupa care apa. Compozitia se amesteca bine dupa care se pune intr-o tava (tava mea a avut 38x26cm) tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se prepara blatul:
Albusurile se bat spuma cu sarea. Treptat se adauga zaharul. Compozitia obtinuta se amesteca bine pana ce zaharul se dizolva. Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Atentie: Cand se adauga faina nu se mai amesteca cu mixerul se amesteca cu o spatula de jos in sus!

Dupa ce am incorporat faina se adauga macul.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (38x26cm). Blatul se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce trece testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara crema.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana ce acestea capata un aspect cremos si deschis la culoare. Treptat se adauga nessul, dupa care laptele. Cand s-a omogenizat bine compozitia aceasta se pune pe bain marie, amestecanduse continuu. Cand se ingroasa asemenea unei budinci, se ia de pe bain marie si se lasa la racit.

Cand s-a racit se amesteca cu margarina.

Peste blat se pune jumatate din crema, urmeaza foaia, iar peste foaie restul de crema. Deasupra se pudreaza nessul cu ajutorul unei strecuratoare.
Prajitura se da la rece, de preferat ar fi de seara pana dimineata pentru a se inmuia foaia.

Se serveste rece taiata bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Salata de Ceapa Marinata
4
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Porumb de lapte conservat
Bucataras.RO

Porumb de lapte conservat

O idee minunată de a păstra și savura gustul dulce al porumbului de lapte și în anotimpul rece. O rețetă chiar...

Porumb de lapte conservat
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti