Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Complexitate
medie
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 albusuri
  • 150 gr mac
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente foaie:
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ness
  • 300 gr margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente decor:
  • ness

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara foaia.

Mod preparare foaie:
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu sarea, dupa care se adauga zaharul. Aceasta compozitie se amesteca bine cu mixerul pana cand se dizolva zaharul si nu se mai simte. Se adauga cate un galbenus si se amesteca cu spatula de jos in sus pana la omogenizare. Treptat se adauga faina, dupa care apa. Compozitia se amesteca bine dupa care se pune intr-o tava (tava mea a avut 38x26cm) tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se prepara blatul:
Albusurile se bat spuma cu sarea. Treptat se adauga zaharul. Compozitia obtinuta se amesteca bine pana ce zaharul se dizolva. Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Atentie: Cand se adauga faina nu se mai amesteca cu mixerul se amesteca cu o spatula de jos in sus!

Dupa ce am incorporat faina se adauga macul.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (38x26cm). Blatul se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce trece testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara crema.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana ce acestea capata un aspect cremos si deschis la culoare. Treptat se adauga nessul, dupa care laptele. Cand s-a omogenizat bine compozitia aceasta se pune pe bain marie, amestecanduse continuu. Cand se ingroasa asemenea unei budinci, se ia de pe bain marie si se lasa la racit.

Cand s-a racit se amesteca cu margarina.

Peste blat se pune jumatate din crema, urmeaza foaia, iar peste foaie restul de crema. Deasupra se pudreaza nessul cu ajutorul unei strecuratoare.
Prajitura se da la rece, de preferat ar fi de seara pana dimineata pentru a se inmuia foaia.

Se serveste rece taiata bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Gogonele murate in saramura
4
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Rosii intregi in suc propriu
Bucataras.RO

Rosii intregi in suc propriu

Este prima data cand fac aceste rosii, este o reteta foarte simpla, iar reteta ii apartine Andrei Constantinescu. Merci...

Rosii intregi in suc propriu
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Budinca de must
Gustos.RO

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must