Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Complexitate
medie
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 albusuri
  • 150 gr mac
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente foaie:
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ness
  • 300 gr margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente decor:
  • ness

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara foaia.

Mod preparare foaie:
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu sarea, dupa care se adauga zaharul. Aceasta compozitie se amesteca bine cu mixerul pana cand se dizolva zaharul si nu se mai simte. Se adauga cate un galbenus si se amesteca cu spatula de jos in sus pana la omogenizare. Treptat se adauga faina, dupa care apa. Compozitia se amesteca bine dupa care se pune intr-o tava (tava mea a avut 38x26cm) tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se prepara blatul:
Albusurile se bat spuma cu sarea. Treptat se adauga zaharul. Compozitia obtinuta se amesteca bine pana ce zaharul se dizolva. Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Atentie: Cand se adauga faina nu se mai amesteca cu mixerul se amesteca cu o spatula de jos in sus!

Dupa ce am incorporat faina se adauga macul.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (38x26cm). Blatul se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce trece testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara crema.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana ce acestea capata un aspect cremos si deschis la culoare. Treptat se adauga nessul, dupa care laptele. Cand s-a omogenizat bine compozitia aceasta se pune pe bain marie, amestecanduse continuu. Cand se ingroasa asemenea unei budinci, se ia de pe bain marie si se lasa la racit.

Cand s-a racit se amesteca cu margarina.

Peste blat se pune jumatate din crema, urmeaza foaia, iar peste foaie restul de crema. Deasupra se pudreaza nessul cu ajutorul unei strecuratoare.
Prajitura se da la rece, de preferat ar fi de seara pana dimineata pentru a se inmuia foaia.

Se serveste rece taiata bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Fursecuri cu pepite de ciocolata
Bucataras.RO

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Sunt genul de fursecuri americane, sfaramicioase, fragede, dulci.

Fursecuri cu pepite de ciocolata
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci