Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Postat pe: 07-11-2018
(0)

Ingrediente

Blat:
10 buc piscoturi
100 g margarina
200 g miez de nuca prajit si maruntit
Umplutura:
o cana frisca lichida
4 plicuri zahar vanilat
2 linguri pudra de roscove
un plic gelatina(10 g)
jeleu:
1 plic de tort-jelle
o bucata de cca 200 g dovleac placintar
1 gutuie
200 g zahar
2 stelute de anason
1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform.
Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi se hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna in fir subtire in frisca, se mixeaza si jumatate din compozitia obtinuta o turnam deasupra blatului. Cealalta jumatate o mai mixam cu pudra de roscove si turnam deasupra stratului alb. Dam la figider cca 30 minute.
Se pregateste jeleul astfel: se curata o bucata de dovleac de coaja si apoi se taie in felii mai subtiri si apoi in cubulete. Gutuia se spala si se da prin razatoarea mica. Se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul incet si adaugam batonul de scortisoara si anasonul. Cand se leaga siropul si se formeaza ca o dulceata, adaugam tort-gelleul dizolvat in 100 ml apa calduta si lasam sa dea intr-un clocot, apoi turnam fierbinte deasupra prajiturii si se mai da 30 minute la figider. E ideal sa se lase de seara pana a 2 a zi la rece prajitura si apoi sa o taiem.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura de toamna cu dovleac si gutui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura de toamna cu dovleac si gutui