Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 buc piscoturi
  • 100 g margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • Umplutura:
  • o cana frisca lichida
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri pudra de roscove
  • un plic gelatina(10 g)
  • jeleu:
  • 1 plic de tort-jelle
  • o bucata de cca 200 g dovleac placintar
  • 1 gutuie
  • 200 g zahar
  • 2 stelute de anason
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform.
Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi se hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna in fir subtire in frisca, se mixeaza si jumatate din compozitia obtinuta o turnam deasupra blatului. Cealalta jumatate o mai mixam cu pudra de roscove si turnam deasupra stratului alb. Dam la figider cca 30 minute.
Se pregateste jeleul astfel: se curata o bucata de dovleac de coaja si apoi se taie in felii mai subtiri si apoi in cubulete. Gutuia se spala si se da prin razatoarea mica. Se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul incet si adaugam batonul de scortisoara si anasonul. Cand se leaga siropul si se formeaza ca o dulceata, adaugam tort-gelleul dizolvat in 100 ml apa calduta si lasam sa dea intr-un clocot, apoi turnam fierbinte deasupra prajiturii si se mai da 30 minute la figider. E ideal sa se lase de seara pana a 2 a zi la rece prajitura si apoi sa o taiem.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert rulada cu ciocolata si cafea
Bucataras.RO

Desert rulada cu ciocolata si cafea

"Retete de suflet"    Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina,...

Desert rulada cu ciocolata si cafea
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino