Altfel de supa ardeleneasca de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Altfel de supa ardeleneasca de varza

Ingrediente

  • -cca 1 kg varza proaspata
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceapa medie, tocata marunt
  • -1 morcov mare, ras
  • -500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • -1 lingura rasa paprika/boia dulce
  • -3/4 lingurita chimen, macinat
  • -½ lingurita boabe de piper
  • -2 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 ardei iute rosu, fara seminte si vinisoare, taiat marunt / ¼ lingurita boia iute/fulgi de chili
  • -1 fir cimbru uscat
  • -2 l apa
  • -2 cartofi mari, taiati cuburi
  • -sare
  • -smantana, pentru servit ( optional)

Mod de preparare

Taiati fideluta fina varza curatata.
Amestecati-o bine cu 1 lingura de sare si lasati pana se inmoaie usor.
Stoarceti apoi zeama lasata, prin presare.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins, iar cand devine translucida, adaugati morcovul ras.
Continuati calirea inca 10 min sau pana ce morcovul se inmoaie, avand insa grija sa nu se rumeneasca legumele.
Puneti carnea tocata si prajiti totul la foc mediu, pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand des ca sa desfaceti carnea in bucatele mici.
Trageti oala de pe foc, adaugati boiaua, chimenul, boabele de piper, usturoiul, ardeiul iute si amestecati bine.
Puneti varza usor stoarsa, cimbrul si amestecati din nou.
Turnati cel putin 2 l de apa.
Repuneti oala pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
Fierbeti apoi acoperit cu capac, la foc mic, timp de 10 min.
Adaugati cartofii taiati cuburi si lasati vasul in continuare pe foc inca cca 20 min sau pana ce varza si cartofii sunt facuti.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.

Serviti cat este calda.

Optional, puteti adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Sărățele cu susan
Bucataras.RO

Sărățele cu susan

Astăzi am ajuns devreme acasă si m-am gândit să fac niște sărățele cu susan. Vroiam să fac și eu de ceva vreme...

Sărățele cu susan
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia