Altfel de supa ardeleneasca de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Altfel de supa ardeleneasca de varza

Ingrediente

  • -cca 1 kg varza proaspata
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceapa medie, tocata marunt
  • -1 morcov mare, ras
  • -500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • -1 lingura rasa paprika/boia dulce
  • -3/4 lingurita chimen, macinat
  • -½ lingurita boabe de piper
  • -2 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 ardei iute rosu, fara seminte si vinisoare, taiat marunt / ¼ lingurita boia iute/fulgi de chili
  • -1 fir cimbru uscat
  • -2 l apa
  • -2 cartofi mari, taiati cuburi
  • -sare
  • -smantana, pentru servit ( optional)

Mod de preparare

Taiati fideluta fina varza curatata.
Amestecati-o bine cu 1 lingura de sare si lasati pana se inmoaie usor.
Stoarceti apoi zeama lasata, prin presare.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins, iar cand devine translucida, adaugati morcovul ras.
Continuati calirea inca 10 min sau pana ce morcovul se inmoaie, avand insa grija sa nu se rumeneasca legumele.
Puneti carnea tocata si prajiti totul la foc mediu, pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand des ca sa desfaceti carnea in bucatele mici.
Trageti oala de pe foc, adaugati boiaua, chimenul, boabele de piper, usturoiul, ardeiul iute si amestecati bine.
Puneti varza usor stoarsa, cimbrul si amestecati din nou.
Turnati cel putin 2 l de apa.
Repuneti oala pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
Fierbeti apoi acoperit cu capac, la foc mic, timp de 10 min.
Adaugati cartofii taiati cuburi si lasati vasul in continuare pe foc inca cca 20 min sau pana ce varza si cartofii sunt facuti.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.

Serviti cat este calda.

Optional, puteti adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider