Conserva de Peste in Sos Tomat

Complexitate
redusa
Conserva de Peste in Sos Tomat

Ingrediente

  • 2,5 kg peste (eu am avut, clean, babusca, albitura si scobar)
  • 1kg ceapa alba
  • 1 l bulion
  • 100 ml otet
  • 20 linguri ulei
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • piper macinat
  • sare mare

Mod de preparare

Pestele se curata bine de solzi si se taie aripioarele. Se separa pestii mari de cei mici pentru ai prepara in vase diferite. Cei mici se lasa intregi, iar cei mari se taie in bucati potrivite.

Pentru inceput am sa prepar conserva cu pestii mici.

Pe fundul unei oale se pune un rand de pesti, care se sareaza si se condimenteaza cu piper. Peste acestia se pune un rand de ceapa taiata julien, o foaie de dafin, piper boabe si cimbru uscat. La fel se face si cu celalalt strat pana ce se termina pestii.

Intr-un vas se amesteca 750 ml bulion, 15 linguri ulei si 75 ml otet si se toarna peste peste.

Cantitatea ramasa de bulion, ulei si otet am pastrat-o pentru restul de peste mai mare.

Se pune apa cat sa acopere pestele si se pune oala pe foc, atentie focul sa fie mic!!! Aceasta se lasa sa fiarba aproximativ 6 ore, dar fara a amesteca peste, pentru a evita zdrobirea acestuia. Se mai poate misca din cand in cand oala in stanga si dreapta.

La fel se procedeaza si cu pestele mai mare.

Cand a fiert destul se pune in borcane, dupa care se fierb circa 30 minute intr-un vas cu apa pentru sterilizare.
Dupa ce s-a racit apa se scot din oala si se pastreaza in camara.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia