Salata in Mantie de Iaurt

Complexitate
redusa
Salata in Mantie de Iaurt

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • -½ l iaurt dietetic
  • -40 g gelatina
  • -3 linguri maioneza, optional (puteti inlocui cu 1 lingura mustar)
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • -putin morcov ras sau tocat marunt
  • -putina carne, gen pastrama / piept de pui la gratar sau fript / sunca etc taiate cubulete, optional
  • -putina branza tare, rasa / cascaval, taiat cubulete
  • -putin castravete proaspat, tocat marunt, dar sa aiba forma de cubulete
  • -boabe de mazare (congelate sau proaspete, fierte) -boabe de porumb, din conserva
  • -masline verzi, fara samburi sau umplute cu gogosari rosii, taiate felii
  • -ardei rosu, taiat cubulete
  • -verdeata (patrunjel / marar verde), tocata grosier etc
  • Altele:
  • -oua fierte, tari

Mod de preparare

Fierbeti ouale tari in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit si decojiti.
Pregatiti toate ingredientele de la umplutura asa cum este precizat la ingrediente (taiati-le cubulete sau radeti-le) si amestecati-le.

Puneti gelatina 10 min la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Incalziti iaurtul pe foc mic fara sa-l lasati sa fiarba si separat, topiti gelatina pe bain- marie.
Inglobati gelatina in iaurtul caldut si amestecati foarte bine pana se omogenizeaza.

Turnati peste toate ingredientele de la umplutura si amestecati.

Lasati sa ajunga la temperatura camerei.

Adaugati maioneza (optional) sau mustarul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Turnati ½ din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu folie, puneti pe mijloc ouale fierte, unele langa altele si acoperiti cu restul compozitiei.

* Puteti folosi in loc de tava de chec, una de tarta sau diferite forme mici de silicon, unse cu foarte putin ulei.

Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Scoateti din tava, indepartati folia sau rasturnati din formele individuale.

Pastrati la rece si feliati doar inainte de servire.
** La umplutura, puteti renunta la unele ingrediente enumerate mai sus sau puteti adauga altele care va plac (ex: capere, salam, carne de peste, resturi de la friptura, etc).

** Puteti transforma gustul preparatului, incalzind pe foc iaurtul impreuna cu 2 catei de usturoi trecuti prin presa, acoperiti si lasati 10 min la infuzat. Folositi apoi iaurtul conform retetei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie