Salata in Mantie de Iaurt

Postat pe: 30-01-2015
(0)

Ingrediente

Pentru baza:
½ l iaurt dietetic
40 g gelatina
3 linguri maioneza, optional (puteti inlocui cu 1 lingura mustar)
sare
piper alb, proaspat macinat
Pentru umplutura:
putin morcov ras sau tocat marunt
putina carne, gen pastrama / piept de pui la gratar sau fript / sunca etc taiate cubulete, optional
putina branza tare, rasa / cascaval, taiat cubulete
putin castravete proaspat, tocat marunt, dar sa aiba forma de cubulete
boabe de mazare (congelate sau proaspete, fierte) -boabe de porumb, din conserva
masline verzi, fara samburi sau umplute cu gogosari rosii, taiate felii
ardei rosu, taiat cubulete
verdeata (patrunjel / marar verde), tocata grosier etc
Altele:
oua fierte, tari

Mod de preparare

Fierbeti ouale tari in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit si decojiti.
Pregatiti toate ingredientele de la umplutura asa cum este precizat la ingrediente (taiati-le cubulete sau radeti-le) si amestecati-le.

Puneti gelatina 10 min la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Incalziti iaurtul pe foc mic fara sa-l lasati sa fiarba si separat, topiti gelatina pe bain- marie.
Inglobati gelatina in iaurtul caldut si amestecati foarte bine pana se omogenizeaza.

Turnati peste toate ingredientele de la umplutura si amestecati.

Lasati sa ajunga la temperatura camerei.

Adaugati maioneza (optional) sau mustarul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Turnati ½ din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu folie, puneti pe mijloc ouale fierte, unele langa altele si acoperiti cu restul compozitiei.

* Puteti folosi in loc de tava de chec, una de tarta sau diferite forme mici de silicon, unse cu foarte putin ulei.

Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Scoateti din tava, indepartati folia sau rasturnati din formele individuale.

Pastrati la rece si feliati doar inainte de servire.
** La umplutura, puteti renunta la unele ingrediente enumerate mai sus sau puteti adauga altele care va plac (ex: capere, salam, carne de peste, resturi de la friptura, etc).

** Puteti transforma gustul preparatului, incalzind pe foc iaurtul impreuna cu 2 catei de usturoi trecuti prin presa, acoperiti si lasati 10 min la infuzat. Folositi apoi iaurtul conform retetei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata in Mantie de Iaurt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata in Mantie de Iaurt