Prajitura Noire

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha278
Incepator
Mesaje: 107
Membru din: 18/08/2009 12:26
Contact:

Prajitura Noire

Mesajde miha278 » 09/09/2015 03:52

Pentru blat:
150 g biscuiti
75 g unt
2 linguri cacao neagra
Pentru crema:
250 g ciocolata amaruie
50 g unt
250 ml frisca lichida
10 g gelatina
esenta de cafea
<br/><br/> Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, apoi se toarna untul topit si racit. Se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza foarte bine in compozitia de ciocolata. Aromam cu esenta de cafea, dupa gust.

Turnam compozitia in tava peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Se rastoarna pe un platou si se acopera cu o glazura de ciocolata preparata din: 50 g ciocolata amaruie topita la foc mic impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.

Se portioneaza dupa dorinta. <br/><br/>
Daca va este teama sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml coniac. Coniacul, precum se stie din batrani atenueaza teama...

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori