Drob de miel

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • • 1 kg de maruntaie de miel: ficat, plamani, splina, rinichi, inima
  • • 2 leg de ceapa verde
  • • 1 leg de usturoi verde
  • • 125 ml ulei vegetal
  • • 5 buc oua
  • • (recomandarea specialistilor este de opt oua batute pentru fiecare 1 kilogram de compoziție)
  • • 1 leg de marar
  • • 1 leg de patrunjel
  • • 1 fir de cimbru
  • • 30 g unt
  • • piper
  • • sare
  • • 1 buc prapur de miel

Mod de preparare

Maruntaiele de miel se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba, pana cand s-au inmuiat.(aproximativ 30 de minute). Se scot din vas si se lasa sa se raceasca.
Cat timp pregatim compoziția pentru drob, tinem prapurul intr-un castron cu apa rece si puțin otet.
Tocam marunt verdeata: ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.

Sotam impreuna ceapa si usturoiul, apoi adaugam si maruntaiele. Amestecam mereu cu o lingura de lemn.
Lasam sa se raceasca, apoi adaugam cimbrul pisat, ouale batute separat, mararul, patrunjelul tocat si condimentele. Omegenizam bine compozitia.
Daca doriti o consistenta fina, treceti amestecul prin masina de tocat carne. Eu le-am tocat la cutit, deoarece am vrut sa incerc alta textura.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si asezati prapurul deasupra. Il asezati astfel incat sa ramana mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura.
Umpleti prapurul cu amestecul obtinut. Presati usor cu o lingura, apoi acoperiti si indepartati surplusul de prapure.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 40 minute. Se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile vasului.
In loc de prapure, se poate folosi o foaie de coca sau o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Drobul se serveste rece cu garnitura de legume si salata sau doar cu mustar.
Pofta buna!
PS: Puteti sa inveliti compozitia in prapur si sa le dati forma unor chiftele pe care apoi le prajiti in cratita in ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
New York Cheesecake
3
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Spirale cu nuca din aluat cu urda
5
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa