Maruntaiele de miel se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba, pana cand s-au inmuiat.(aproximativ 30 de minute). Se scot din vas si se lasa sa se raceasca.
Cat timp pregatim compoziția pentru drob, tinem prapurul intr-un castron cu apa rece si puțin otet.
Tocam marunt verdeata: ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Sotam impreuna ceapa si usturoiul, apoi adaugam si maruntaiele. Amestecam mereu cu o lingura de lemn.
Lasam sa se raceasca, apoi adaugam cimbrul pisat, ouale batute separat, mararul, patrunjelul tocat si condimentele. Omegenizam bine compozitia.
Daca doriti o consistenta fina, treceti amestecul prin masina de tocat carne. Eu le-am tocat la cutit, deoarece am vrut sa incerc alta textura.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si asezati prapurul deasupra. Il asezati astfel incat sa ramana mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura.
Umpleti prapurul cu amestecul obtinut. Presati usor cu o lingura, apoi acoperiti si indepartati surplusul de prapure.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 40 minute. Se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile vasului.
In loc de prapure, se poate folosi o foaie de coca sau o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Drobul se serveste rece cu garnitura de legume si salata sau doar cu mustar.
Pofta buna!
PS: Puteti sa inveliti compozitia in prapur si sa le dati forma unor chiftele pe care apoi le prajiti in cratita in ulei.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDegetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?
Degetele de pui - crocante si savuroasePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii