Maruntaiele de miel se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba, pana cand s-au inmuiat.(aproximativ 30 de minute). Se scot din vas si se lasa sa se raceasca.
Cat timp pregatim compoziția pentru drob, tinem prapurul intr-un castron cu apa rece si puțin otet.
Tocam marunt verdeata: ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Sotam impreuna ceapa si usturoiul, apoi adaugam si maruntaiele. Amestecam mereu cu o lingura de lemn.
Lasam sa se raceasca, apoi adaugam cimbrul pisat, ouale batute separat, mararul, patrunjelul tocat si condimentele. Omegenizam bine compozitia.
Daca doriti o consistenta fina, treceti amestecul prin masina de tocat carne. Eu le-am tocat la cutit, deoarece am vrut sa incerc alta textura.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si asezati prapurul deasupra. Il asezati astfel incat sa ramana mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura.
Umpleti prapurul cu amestecul obtinut. Presati usor cu o lingura, apoi acoperiti si indepartati surplusul de prapure.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 40 minute. Se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile vasului.
In loc de prapure, se poate folosi o foaie de coca sau o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Drobul se serveste rece cu garnitura de legume si salata sau doar cu mustar.
Pofta buna!
PS: Puteti sa inveliti compozitia in prapur si sa le dati forma unor chiftele pe care apoi le prajiti in cratita in ulei.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii