Drob de miel

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • • 1 kg de maruntaie de miel: ficat, plamani, splina, rinichi, inima
  • • 2 leg de ceapa verde
  • • 1 leg de usturoi verde
  • • 125 ml ulei vegetal
  • • 5 buc oua
  • • (recomandarea specialistilor este de opt oua batute pentru fiecare 1 kilogram de compoziție)
  • • 1 leg de marar
  • • 1 leg de patrunjel
  • • 1 fir de cimbru
  • • 30 g unt
  • • piper
  • • sare
  • • 1 buc prapur de miel

Mod de preparare

Maruntaiele de miel se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba, pana cand s-au inmuiat.(aproximativ 30 de minute). Se scot din vas si se lasa sa se raceasca.
Cat timp pregatim compoziția pentru drob, tinem prapurul intr-un castron cu apa rece si puțin otet.
Tocam marunt verdeata: ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.

Sotam impreuna ceapa si usturoiul, apoi adaugam si maruntaiele. Amestecam mereu cu o lingura de lemn.
Lasam sa se raceasca, apoi adaugam cimbrul pisat, ouale batute separat, mararul, patrunjelul tocat si condimentele. Omegenizam bine compozitia.
Daca doriti o consistenta fina, treceti amestecul prin masina de tocat carne. Eu le-am tocat la cutit, deoarece am vrut sa incerc alta textura.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si asezati prapurul deasupra. Il asezati astfel incat sa ramana mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura.
Umpleti prapurul cu amestecul obtinut. Presati usor cu o lingura, apoi acoperiti si indepartati surplusul de prapure.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 40 minute. Se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile vasului.
In loc de prapure, se poate folosi o foaie de coca sau o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Drobul se serveste rece cu garnitura de legume si salata sau doar cu mustar.
Pofta buna!
PS: Puteti sa inveliti compozitia in prapur si sa le dati forma unor chiftele pe care apoi le prajiti in cratita in ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Salata de legume pentru iarna
5
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna