Prajitura Mona

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Mona

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 3 galbenuse
  • 350 gr zahar
  • zahar vanilat sau vanilie dupa gust
  • 25o gr unt
  • 3oo gr zahar ars
  • Glazura
  • 3 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, se adauga apoi galbenusurile tot pe rand puse, apoi faina amestecata cu nuca si praful de copt. Se amesteca cu mare atentie ca sa nu se sparga albusul batut si se coc trei foi pe dosul tavii unse.

Crema:
In timp cat se coc foile se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia sau zaharul vanilat si apoi se pune faina dupa care se pune laptele si amestecam mereu sa nu se faca cocoloase. Se pune la fiert si se amesteca mereu si bine ca se prinde de fundul cratitei foarte usor si repede. Crema se va strange cocoloase dar daca mai tineti inca un minut sau doua pe foc si amestecati mereu se va transforma intr-o crema fina. Se ia apoi de pe aragaz, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul,

Inainte de a ne apuca la prajitura se pune la ars 300 gr de zahar care se pune pe o planseta metalica sau tava de sticla unsa din belsug cu ulei si se lasa la racit, apoi se sparge in mojar cu piulita si se pune deoparte.

Cand foile sunt reci se pune in tava pe care am copt folie de plastic si se aseaza prima foaie in tava. Peste foaie se presara jumatate din cantitatea de zahar ars pisat si jumatate din crema apoi. Se aseaza a doua foaie si din nou se pune restul de zahar ars si din nou crema ( restul) Se aseaza a treia foaie si se acopera cu marginile de la folia de plastic si se pune la frigider sa se inchege.

Se scoate de la rece dupa ce s-a intarit si se face glazura de cacao punandu-se la fiert toate ingredientele, pentru citeva minute ( pana se topeste zaharul) se toarne peste prajitura si se da din nou la frigider.

Se taie dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Parteneri
Tort brownies cu mini choux-uri
Bucataras.RO

Tort brownies cu mini choux-uri

Tort brownies cu mini choux-uri
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia