Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm. Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata rupta in buc mici am amestecat-o cu fisca si zaharul la foc mic pana ce s-a topit bine. Compozitia astfel obtinuta se tine cam 2 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare.
Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore. Se portioneaza in patrata cu latura de 6 cm si se glasaza in fondantul de cacao.
Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.
Reteta la fondant o puteti gasi aici
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/fondant-4039/? highlight=fondant
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii