Amandine III

Complexitate
medie
Amandine III

Ingrediente

  • Blat:
  • 15 oua
  • 15 lg zahar
  • 11 lg faina
  • 4 lg cacao
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • 500 gr ciocolata
  • 500ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Sirop:
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom
  • Fondant:
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 100 gr glucoza lichida (sau miere) 4 lg cacao

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm. Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata rupta in buc mici am amestecat-o cu fisca si zaharul la foc mic pana ce s-a topit bine. Compozitia astfel obtinuta se tine cam 2 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare.

Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore. Se portioneaza in patrata cu latura de 6 cm si se glasaza in fondantul de cacao.

Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.
Reteta la fondant o puteti gasi aici

http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/fondant-4039/? highlight=fondant

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars