Hribii congelati vor fi scosi din congelatar cu cateva ore inainte sau seara si ii vom lasa sa se dezghete.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ceapa si usturoiul dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom toca marunt si le vom pune la calit intr-o cratita, pana devin sticloase. In acest timp curatam ardeii de codite si seminte, ii taiem cubulete si ii vom pune peste ceapa. Lasam cateva minute pana isi schimba culoarea apoi vom adauga si rosiile, care au fost taiate fie cubulete, fie date la blender si pasta de rosii. Hribii, mai
intai ii vom stoarce putin de apa lasata apoi ii vom taia, dar nu prea marunt si-i vom adauga peste legume; lasam 5 minute, apoi vom adauga sare, piper si apa. Vom lasa sa fiarba la foc mic pana vor fierbe bine atat hribii cat si legumele, apoi vom adauga verdeturile tocate marunt. Dupa ce a scazut apa o vom asezona, daca mai e nevoie apoi stingem focul. Tocanita noastra este gata si se poate servi alaturi de mamaliguta fierbinte si muraturi.
Este foarte delicioasa si o putem prepara in timpul postului, dar nu numai..!
Va doresc spor,
Pofta buna!
Specific : Bucovina
Un fel principal numai bun pentru vegetarieni și în zilele de post! Spor și poftă bună!
Curry din linte si spanac la slow cooker Crock PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii
cristian • 09 Septembrie 2022, 11:38 foarte bun bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo