Hribii congelati vor fi scosi din congelatar cu cateva ore inainte sau seara si ii vom lasa sa se dezghete.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ceapa si usturoiul dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom toca marunt si le vom pune la calit intr-o cratita, pana devin sticloase. In acest timp curatam ardeii de codite si seminte, ii taiem cubulete si ii vom pune peste ceapa. Lasam cateva minute pana isi schimba culoarea apoi vom adauga si rosiile, care au fost taiate fie cubulete, fie date la blender si pasta de rosii. Hribii, mai
intai ii vom stoarce putin de apa lasata apoi ii vom taia, dar nu prea marunt si-i vom adauga peste legume; lasam 5 minute, apoi vom adauga sare, piper si apa. Vom lasa sa fiarba la foc mic pana vor fierbe bine atat hribii cat si legumele, apoi vom adauga verdeturile tocate marunt. Dupa ce a scazut apa o vom asezona, daca mai e nevoie apoi stingem focul. Tocanita noastra este gata si se poate servi alaturi de mamaliguta fierbinte si muraturi.
Este foarte delicioasa si o putem prepara in timpul postului, dar nu numai..!
Va doresc spor,
Pofta buna!
Specific : Bucovina
De mult imi doream sa fac macarons, dar cum sunt alergica la migdale nu prea imi venea sa ma apuc. Am gasit de curand o...
Desert macarons cu nuca, ciocolata si romDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii
cristian • 09 Septembrie 2022, 11:38 foarte bun bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo