Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Foi
  • -300 gr zahar
  • -50 ml cafea
  • -200 gr unt
  • -400 gr faina
  • -2 linguri cacao
  • -3 oua
  • -praf de sare
  • -3 linguri miere albine
  • -150 ml lapte
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • -250 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -semintele de la o pastaie vanilie
  • -zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • -50 ml lapte
  • Pt insiropat
  • -50 ml cafea

Mod de preparare

Punem intr-o oala mica laptele, impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul , mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.

Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.

Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).

Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
3
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide
Bucataras.RO

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Clatite cu topping de ciocoalata, banane si arahide. Sunt foarte delicioase si satioase.  ''Clatite rumenite, cu...

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread