Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Foi
  • -300 gr zahar
  • -50 ml cafea
  • -200 gr unt
  • -400 gr faina
  • -2 linguri cacao
  • -3 oua
  • -praf de sare
  • -3 linguri miere albine
  • -150 ml lapte
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • -250 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -semintele de la o pastaie vanilie
  • -zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • -50 ml lapte
  • Pt insiropat
  • -50 ml cafea

Mod de preparare

Punem intr-o oala mica laptele, impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul , mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.

Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.

Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).

Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bucataras.RO

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care...

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce