Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort :) Este o reteta usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte, foarte gustoasa. Dupa ce am spalat si curatat legumele, am inceput sa le portionez: gogonelele si gogosarul le-am taiat felii, morcovul si castravetii rondele, conopida am rupt-o in buchetele, iar sfecla rosie am decupat-o in figurine dragalase (pentru ca asa a dorit fetita mea) .Dupa ce le-am taiat frumos, le-am amestecat putin intre ele si le-am asezat intr-un borcan mare, nu inainte de a asezat in borcan frunze de telina, care dau un gust extraordinar.
Saramura imi place s-o prepar cat mai natural, asadar la 1 l de apa, am adugat o lingura mare de sare grunjoasa si am amestecat bine pana aceasta s-a topit. Am turnat compozitia peste legume, am acoperit cu un capac si l-am dat in camara la loc uscat si racoros. Asteptam cu nerabdare sa incercam primele muraturi, alaturi de o portie de cartofi rumeniti in cuptor :)
Va aduc o reteta de paine cu o tehnica interesanta de a o prepara si cu un aluat aromat cu usturoi si verdeturi. Va...
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradinaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii