Supa de perisoare cu conopida

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

RADA ADRIANA
Incepator
Mesaje: 10
Membru din: 07/07/2016 02:48

Supa de perisoare cu conopida

Mesajde RADA ADRIANA » 17/08/2017 02:43

1 ceapa mare
2 morcovi
2 cartofi
cateva buchetele de conopida
2 pumni mici de orez
3 linguri de ulei
bors magic cu verdeturi (pentru acreala) de la Delikat
putina sare sau delikat
frunze de patrunjel si marar verde (optional)
Perisoare:
200 gr carne tocata de porc (sau amestec cu vita)
3 linguri gris
2 galbenusuri

Intr-o oala de 5 litri, se calesc ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina sare, apoi adaugi conopida rupta in buchetele mici si 4-5 litri apa, iar cand da in clocot, pui si cartofii taiati in cubulete.

Intre timp, pregatesti perisoarele amestecand carnea tocata cu grisul si galbenusurile si formezi perisoarele. Le pui asezate pe o farfurie pana cand le bagi la fiert. Cand legumele s-au fiert pe jumatate, pui perisoarele si orezul si le lasi la fiert circa 8-10 minute. Spre sfarsit, condimentezi cu delikat si bors magic cu verdeturi. Iei oala de pe foc si adaugi verdeturile (patrunjel si marar verde). Este o supa usoara si plina de legume, sanatate in farfurie.


Fişiere ataşate
p1040546-3.jpg
p1040546-3.jpg (22.21 KiB) Vizualizat de 764 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori