Paste, spaghetti made in Italy

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/03/2006 10:27

intre timp am pregatit pasta ,din aluat de taietei am taiat maltagliatti si i-am pus la fiert in apa fierbinte cu sare ca 5 minute
Fişiere ataşate
peste 4.jpg
peste 4.jpg (58.42 KiB) Vizualizat de 5265 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/03/2006 10:28

am scurs pasta si am servit cu sosul de peste
Fişiere ataşate
peste 5.jpg
peste 5.jpg (56.57 KiB) Vizualizat de 5264 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 01/04/2006 10:50

angelique, tu ai facut aluatul de taitei? :o . Multumesc pt retete, si noi suntem o familie care mananca destul de des diferite retete de paste, (tinand cont ca sotul meu este dintr-o familie de ......italieni :)
Oricum cele mai bune si originale mancaruri cu paste le-am mancat in Italia :hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 01/04/2006 09:51

nu am facut eu patura de taietei...dar imi aduc sucitorul de la bunica si atunci probez si eu
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2006 02:58

Ma "lipesc "si eu aici cu reteta mea de macaroane cu vinete la cuptor
deci:

Paste cu vinete la cuptor

pt 2 persoane:
200 grame paste scurte ( macaroane, fundite, spirale)
1/2 vinata mare sau una intreaga mai mica
2 linguri rosii fara pielita ( taiate marunt ) in suc de rosii
cam o lingura de cubulete de sunculita afumata ( cea de pe burta porcului :) )
4 masline (verzi /negre) taiate marunt
1 catel de usturoi
2 felii de brinza topita (am folosit eu) dar ideal ar fii mozzarella
busuioc uscat sau proaspat

Se pune la fiert pasta in apa cu sare pt timpul scris pe pachet.

Se spala vinata si se taie cuburi care se presara cu putina faina. Se pune in tigaie putin ulei si se prajeste vinata
Fişiere ataşate
Immagine 004.jpg
Immagine 004.jpg (94.51 KiB) Vizualizat de 5214 ori
Ultima oară modificat 08/04/2006 03:03 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2006 03:02

Dupa ce s-au prajit putin bucatile de vinata se scot pe un servet.
In tigaie se pune catelul de usturoi ( spalat si strivit putin), sunculita afumata cubulete mici, rosiile , maslinele si putina apa in care fierb pastele. Dupa citeva minute se adauga si vinetele si se lasa sa scada sosul ( adica atita timp cit in paralel fierb pastele).
Fişiere ataşate
Immagine 002.jpg
Immagine 002.jpg (96.85 KiB) Vizualizat de 5213 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2006 03:09

Se incalzeste cuptorul si se pun in tava citeva linguri de sos .
Pastele se scurg si se aseaza in tava iar peste ele se pune sosul de rosii cu vinete si restul ( dupa ce am scos si aruncat catelul de usturoi )... Deasupra se aseza feliile de brinza si niste busuioc .
Se da la cuptor cit sa se topeasca brinza .
Fişiere ataşate
Immagine 007.jpg
scoasa din cuptor
Immagine 007.jpg (97.28 KiB) Vizualizat de 5211 ori
Immagine 006.jpg
inainte de cuptor
Immagine 006.jpg (94.04 KiB) Vizualizat de 5211 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/04/2006 03:11

Sunt la fel de bune si fara sa mai fie bagate la cuptor si fara brinza . Adica pastele fierte si scurse se rastoarna in tigaia in care a fost preparat sosul ( dupa ce ati aruncat catelul de usturoi - care deja si-a indeplinit sarcina de a da gust sosului) si se mai lasa 1 minut sa fiarba .

serena
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 27/02/2007 02:10
Localitate: japonia

Mesajde serena » 28/02/2007 04:19

De cand caut niste retete pt.paste :wink: ,,,vreau sa zic ca am sa incerc toate retetele tale angelique,,,eu una .. sunt innebunita dupa paste si chiar si sotul meu .....imi place mult si reteta de paste cu vinete a lui crista... :hug:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

mmm

Mesajde albinuzza » 28/02/2007 05:11

Angi.... dar riggatoni al forno...stii reteta?
In Romania era un fastfood Dolce Vita care facea niste riggatoni mortale!
Dar nu am mai apucat sa iau reteta de la ei ca am plecat si sincer imi e o pofta.....mama-mama! :buuun:

:flower: :flower: :flower: pentru retete!Imi plac mult pastele!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori