Paine de casa (pentru traditionalisti incurabili)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 13/02/2008 03:07

:master: Mmmm,arata foarte bine! Dar nu este cam putina apa la aprox 2 kg de faina (10 cup x180g faina)? Putem sa mai punem dupa cum cere faina?
mary

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 14/02/2008 12:12

Bine ai venit Armin! :flower: :flower: :flower: super arata painea, felicitari =D>
iasmina

Avatar utilizator
blueheart_d
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 21/11/2007 06:20
Localitate: Oradea

Mesajde blueheart_d » 17/02/2008 12:57

ce bine arata painea, si e si gustoasa. imi aduce aminte de copilarie si painea pecare o facea bunica pe vatra. mai rar zilele astea, iar desi timpul si nici cuptorul meu nu-mi permite sa fac paine, poate am ceva sanse in viitorul apropiat.
Dana.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/02/2008 04:26

Am facut piinea .. e minunata doar ca eu am modificat cantitatile caci dupa mine 10 cups de faina chiar si dc 1 cup = 250 gr sau 180 gr e oricum prea mult pt doar 400 ml de apa ....

ar fii fost o proportie de
2,500 kg faina---- 400 ml apa

sau
1,800 kg faina cu 400 ml apa ...


ori pt a reusi sa framint eu la 500 gr faina am pus 300 ml apa .... stiu ca depinde de faina una cere mai multa apa si alta mai putina dar diferenta era oricum foarte mare ..

Armin please esti sigur ca ai pus la 10 cups de faina dioar 400 ml apa ?????????


eu am facut piinea din urmatoarele cantitati :

500 gr faina
12 gr de drojdie proaspata ca numai asta aveam in casa
1 lingurita de zahar pt drojdie
1 lingura de sare
300 ml apa la temperatura camerei
1 cartof care cintarea 100 gr
1 lingura de ulei pusa la final de tot

am facut un aluat di faina+drojdie +sare+apa ... dupa ce a crescut am adaugat cartoful piure si am amestecat.. aici la final de tot nu reuseam sa framint bine ( eu framint cu mina) si am adaugat 1 lingura de ulei ca sa o scot la capat .. asa ca am scris aici dehhh...

apoi am lasat sa dospeasca in cuptor ( adica varianta rapida :lol: ) si am urmat sfaturile de a pune marginile deasupra mereu ....
Fişiere ataşate
Immagine 345.jpg
Immagine 345.jpg (48.26 KiB) Vizualizat de 2778 ori
Immagine 344.jpg
Immagine 344.jpg (47.52 KiB) Vizualizat de 2778 ori
Immagine 336.jpg
Immagine 336.jpg (45.16 KiB) Vizualizat de 2778 ori

Avatar utilizator
carteadebucate
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 09/01/2008 02:25

Mesajde carteadebucate » 17/02/2008 04:51

Dulce painica de casa! Ce dor mi-e de tine :).
Arata minunat ambele variante :flower:

Armin
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 10/02/2008 05:25

Mesajde Armin » 27/02/2008 12:36

crista scrie:
Armin please esti sigur ca ai pus la 10 cups de faina dioar 400 ml apa ?????????



Scuze ca am raspuns asa tarziu... apa a fost problema la reteta asta...am pus 4 masuri de apa nu 400 ml... nu stiu de ce apare 400 ml scris aici... oricum 4 masuri sunt 800 ml.
Nu stiu daca are vreo importanta cu ce este framantat, recent mi-am cumparat un robot de bucatarie care le face pe toate si sunt tare multumit de el, mai ales ca fac in fiecare zi 2-3 kg de paine... am familie mare :badday: si n-as face fata la prepararea mancarii cu mana. Deci ca si corectura este 800 ml dar se poate adauga mai mult desi cred ca ti-ai dat seama ca odata cu cartofii se face aluatul tare moale si mai trebuie faina.... cat de tare si de moale e aluatul asta e cum am precizat vine cu experienta....
dar arata tare bine painea ta, a fost gustoasa? A meritat efortul?
Am vazut aici in magazin un fel de placa mare de piatra pe care se coace pizza... cred ca ar fi ideala.... o sa incerc si alte variante, acum vreau sa fac franzelute si baghete artisan....
inca o data imi cer scuze pentru greseala de tipar... noroc ca n-am scris o agenda medicala ca ar fi murit cineva din cauza unei greseli de tipar :badday: =))

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2008 07:15

=)) =)) =)) cam asa .. dar ne-am descurcat , dehh experienta :lol:

Am modificat eu in primul mesaj si cantitatea de apa si am scris cit de cit exect cit cintareste un cup de lichide si unul de faina :wink:

Piinea este ff buna :buuun: =D> =D>

pisoiasalintat
Incepator
Mesaje: 22
Membru din: 18/03/2008 04:21

Mesajde pisoiasalintat » 18/03/2008 04:41

super arata delicios

nicomaritza
Incepator
Mesaje: 27
Membru din: 14/02/2008 04:27

Mesajde nicomaritza » 04/04/2008 06:18

felicitari pentru paine :flower: painea cu cartofi este foarte gustoasa


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori