Tort etajat cu crema ganache

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Tort etajat cu crema ganache

Mesajde cartederetete.ro » 24/04/2015 11:06

Primul meu cu etaj :) Era pentru 20 de persoane, asa ca am facut doua blaturi, cel de jos din 9 oua, iar cel de sus din 6 oua

Blat din 9 oua
Ingrediente
300 gr faina
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de apa
225 gr zahar
10 g praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam zaharul. Alternativ, adaugam galbenusurile, apa si uleiul si mixam in continuare.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam cu telul, usor cu o miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si o dam la cuptor. Puteti folosi o tava de 24-28 cm.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Chiar dupa ce scoateti blatul din cuptor, cu un cutit neascutit, sa dezlipiti marginea blatului de tava de copt.

Blat de tort cu cacao din 6 oua
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Crema ganache
500 ml frisca
300 g ciocolata amaruie

Punem frisca la foc mic, dar nu lasam sa fiarba. Cand s-a incalzit, adaugam bucatile de ciocolata si amestecam cu o spatula pana se topeste. Luam deoparte, lasam sa se raceasca si dam la frigider.
Dupa ce s-a racit bine o batem cu mixerul. Adaugam jumatate din nucile caramelizate.

Crema de ciocolata
1 plic de crema de ciocolata Dr Oetker
250 ml lapte rece

Mixam laptele rece cu praful de crema. Batem pana obtinem consistenta dorita.

Nuci caramelizate
100 g zahar
100 g nuci macinate

Topim zaharul, dar nu-l lasam sa se arda. Adaugam nucile macinate si turnam pe un fund de lemn uns cu ulei. Lasam sa se raceasca si zdrobim. Jumatate folosim la ornat, iar jumatate la ornat.

Sirop
500 ml apa
pasta de vaniie
6 linguri de zahar

Amestecam toate ingredientele. Ca sa se topeasca mai repede zaharul, puteti sa incalziti apa. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul si puteti schimba cantitatile dupa gust.

Pentru frunze
50 g ciocolata alba

Topim ciocolata alba si o turnam pe frunze, pe partea pe care nervurile sunt mai pronuntate. Lasam sa se raceasca si le desprindem usor.

Pentru decor
200 ml frisca
1 glazura duo Dr Oetker

Batem frisca pana se intareste.
Glazura o bagam la microunde pana se topeste sau topim in apa calda.

Mod de asamblare
Taiem primul blat, insiropam si adaugam crema ganache.
Taiem al doilea blat si asezam pe primul blat. Insiropam si adaugam 3/4 din crema de ciocolata.
Ornam blatul mare pe margine cu ganache si nuci caramelizate.
Blatul mai mic il ornam cu glazura de ciocolata, turnam doar pe margine si sa lasam sa curga.
Ornam deasupra cu frisca si crema de ciocolata, iar frunzele de ciocolata alba le punem intre cele doua nivele.

A fost un tort la care am lucrat cu mare drag!
Fişiere ataşate
020_4777.jpg
020_4777.jpg (66.39 KiB) Vizualizat de 6336 ori
022_6914.jpg
022_6914.jpg (67.08 KiB) Vizualizat de 6336 ori
tort_de_ciocolata_7921.jpg
tort_de_ciocolata_7921.jpg (80.12 KiB) Vizualizat de 6336 ori
tort_de_ciocolata1.jpg
tort_de_ciocolata1.jpg (97.85 KiB) Vizualizat de 6336 ori
tort_de_ciocolata2.jpg
tort_de_ciocolata2.jpg (81.66 KiB) Vizualizat de 6336 ori
tort_de_ciocolata3.jpg
tort_de_ciocolata3.jpg (87.43 KiB) Vizualizat de 6336 ori
tort_de_ciocolata4.jpg
tort_de_ciocolata4.jpg (74.13 KiB) Vizualizat de 6336 ori
001_3867.jpg
001_3867.jpg (70.63 KiB) Vizualizat de 6336 ori
002_5731.jpg
002_5731.jpg (79.46 KiB) Vizualizat de 6336 ori
003_7262.jpg
003_7262.jpg (83.17 KiB) Vizualizat de 6336 ori
009_6690.jpg
009_6690.jpg (53.3 KiB) Vizualizat de 6336 ori
012_2077.jpg
012_2077.jpg (87.06 KiB) Vizualizat de 6336 ori
015_1437.jpg
015_1437.jpg (102.76 KiB) Vizualizat de 6336 ori
016_9544.jpg
016_9544.jpg (98.58 KiB) Vizualizat de 6336 ori
017_8116.jpg
017_8116.jpg (113.45 KiB) Vizualizat de 6336 ori
018_3241.jpg
018_3241.jpg (98.2 KiB) Vizualizat de 6336 ori
019_5474.jpg
019_5474.jpg (93.76 KiB) Vizualizat de 6336 ori
020_6937.jpg
020_6937.jpg (108.17 KiB) Vizualizat de 6336 ori
021_1722.jpg
021_1722.jpg (71.25 KiB) Vizualizat de 6336 ori
022_6365.jpg
022_6365.jpg (132.95 KiB) Vizualizat de 6336 ori
023_5656.jpg
023_5656.jpg (96.37 KiB) Vizualizat de 6336 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/04/2015 06:17

Ce bun trebuie sa fie ...are tot ce-mi place...arata super!!! :buuun: :roll: =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/04/2015 12:26

Si mie imi place....felicitari, arata foarte bine....succes la concurs

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/04/2015 03:57

Dupa cum arata nu asi fi crezut ca este primul tau tort etajat...Superb =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower: La cat de bine arata, iti vine doar sa-l privesti, nu sa-l servesti :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 30/04/2015 08:20

Mmm, ce ciocolasenie ai facut aici Adina! :love:
Succes! :hug:
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori